Jason Momoa nu are des ocazia să interpreteze tipi obișnuiți. El este Aquaman. El este Khal Drogo. El este Conan Barbarul.

Iată unul dintre motivele pentru care a dorit să joace în Sweet Girl, noua dramă de acțiune de la Netflix. În film, el este un tată obișnuit din Pittsburgh, pe nume Ray Cooper, care promite să se răzbune împotriva unei companii farmaceutice, pe care o învinovățește de moartea soției. Fiind el însuși tată, rolul i s-a potrivit de minune, în plus, ca producător, a avut ocazia să aleagă actrița care urma să joace rolul fiicei din film: Isabela Merced (Familie de-a gata – Instant Family).

Momoa și Merced au vorbit cu AP despre film și despre crearea unei legături pe ecran și în afara acestuia.

Jason Momoa, Isabela Merced - Sweet Girl (Foto: Clay Enos/Netflix via AP)
Jason Momoa, Isabela Merced – Sweet Girl (Foto: Clay Enos/Netflix via AP)

AP: Jason, cum a fost să alegi pe cineva care să joace rolul fiicei tale?
MOMOA: Am avut un cuvânt e spus în legătură cu toată distribuția, dar cea mai importantă a fost Isabela. Aveam niște prieteni comuni și, pur și simplu, am considerat că va fi perfectă pentru a o juca pe fiica mea. I-am trimis mesaje text sau ceva de genul ăsta, probabil i-am trimis o grămadă de inimioare și aloha și, mulțumesc lui Dumnezeu, a spus da, pentru că nu știu pe cine altcineva aș fi angajat.

AP: Îți amintești prima întâlnire?
MOMOA: Am fost foarte încântat s-o cunosc. Era foarte rezervată. Și probabil eram și eu extrem de agitat. Dar ne-am relaxat. Ne-am dus și ne-am uitat la mașină; am o grămadă de fotografii de la prima întâlnire. Era pur și simplu un țâști-bâști. Așa că am început să-i spun Oompa pentru că este o Oompa Loompa. Așa s-a ales cu porecla. Dar s-a relaxat. Ne-am înțeles de minune. Avem un stil asemănător.

MERCED: Nu vizionasem nici un episod din Game of Thrones. Încă nu l-am văzut. Și îmi pare rău.

MOMOA: Nu te uita! Nu așa vrei să-ți vezi tatăl.

MERCED: Îl văzusem în Aquaman la cinema, în orașul meu natal și fratele meu mai mic îl adoră. Și mie mi-a plăcut în acel film. Așa că, evident, știam cine este. Dar nu poți să știi niciodată. Modul în care oamenii se prezintă este de obicei diferit de modul în care sunt, de fapt. Dar cu el este la fel. Dacă ar fi o diferență, este mai iubitor. De îndată ce te apropii de el și îți dai seama că poți avea încredere în el… și eu sunt la fel. Doar nu era să fiu numai lapte și miere cu toată lumea. Trebuia să-mi câștige încrederea.

AP: Este mai ușor atunci când filmezi în locație, așa cum a fost cu acest film la Pittsburgh?
MERCED: Da, ești oarecum izolat cu acei oameni. Am ieși la cină cam în fiecare seară. Dansam. Mâncam sushi. Ne-am simțit bine împreună. Sunt din Cleveland, există o rivalitate între (orașe), dar mie nu-mi pasă. Adică, nu știu, asta-i treaba babacilor. Îmi place Pittsburgh, literalmente arată ca Cleveland.

MOMOA: (râde) Asta-i treaba babacilor.

AP: Și înțeleg că Isabela și-a făcut propriile cascadorii.
MERCED: Cred că singurul motiv pentru care am făcut cele mai multe cascadorii din acest film a fost datorită formidabilei echipe de cascadori. Totul a depins de încrederea creată între noi.

MOMOA: În privința asta m-am simțit cel mai mult ca un tată pentru ea. Adică știam că are talent actoricesc, știam că este frumoasă, știam că va juca grozav acest rol, dar nu știam că-i capabilă să lupte așa, la acel nivel. Am fost de-a dreptul uluit. Sunt extrem de încântat pentru cariera ei și de faptul că oamenii o vor vedea în acest film, deoarece este o mică forță. Și asta spun eu, care practic am făcut mai mult filme de acțiune. Așa ceva nu se învață. Trebuie să ai acea scânteie în tine.

AP: Jason, ai produs acest film și a fost un proiect de suflet. De ce ai vrut să-ți iei această responsabilitate?
MOMOA: Nu sunt în prea multe filme contemporane. Mi-am dorit să joc un om obișnuit. Și abordează câteva subiecte uimitoare și intriga are o întorsătură de situație fenomenală. Și mi-a oferit ocazia să-mi pun toate resursele de 20 de ani în el, de la cascadorii, la garderobă și la casting. A fost o producție minunată, fără probleme.

În plus, pentru mine… am două fiice și este o legătură total diferită decât, știți… cu fiul meu. Dinamica este cu totul alta. Așa că simt că ce-mi oferă Isabela, este ca și cum aș fi cu fetița mea. Sunt momente în film în care pur și simplu mă înduioșează. Nu m-am comportat niciodată așa într-un film până acum.

AP: Crezi că acesta este genul de film pe care îl pot viziona părinții și fiicele împreună?
MOMOA: Absolut. Am primit câteva dintre cele mai bune complimente din viața mea de la copiii mei când ne-am uitat la Sweet Girl. A fost foarte distractiv să-l văd împreună cu ei.

Lindsey Bahr, AP, 20 august