Primul trailer pentru Spencer, mult așteptata dramă despre Diana, Princess of Wales, a fost dat publicității cu câteva zile înainte de premiera de la Festivalul de Film de la Veneția.

Filmul, care o are în rol principal pe Kristen Stewart, ne arată doar trei zile în perioada Crăciunului de la Sandgringham, unde Diana a ales să pună capăt căsătoriei cu Charles. Este regizat de Pablo Larraín, regizorul chilian care i-a adus anterior o nominalizare Oscar pentru Cea mai bună actriță lui Natalie Portman, pentru aclamata lui dramă Jackie, despre viața lui Jackie Kennedy după asasinarea soțului.

„Este greu să nu te simți protector față de ea”, a spus Stewart despre Diana în 2020. „Era atât de tânără… perspectiva fiecăruia este diferită și este imposibil să faci totul ca la carte… ceea ce este adevăr în raport cu experiența personală.”

Filmul îi mai are în rolurile principale pe Sally Hawkins, Timothy Spall și personajul negativ din Poldark – Jack Farthing, în rolul lui Charles.

Într-un interviu pentru publicația Vulture, Larraín și-a exprimat îngrijorarea că publicul ar putea veni la cinema cu o impresie greșită.

„Cred că unii oameni ar putea să înțeleagă greșit”, a spus el. „Înainte să meargă să vadă un film ca Spencer, s-ar putea să-și spună: „Vom înțelege cu adevărat cine a fost această persoană.” Nu! Ați greșit filmul! Nu facem asta! Încercăm doar să lucrăm pe marginea persoanei respective și să creăm o fabulă din toată povestea. Asta caut. Să vedem dacă funcționează.”

Kristen Stewart - Spencer (Foto: STX Films)
Kristen Stewart – Spencer (Foto: STX Films)

Spencer sosește printre alte proiecte despre Diana, inclusiv un musical de pe Broadway care va avea premiera în noiembrie și noul sezon The Crown, în care Elizabeth Debicki va prelua rolul de la Emma Corrin, care a fost recent nominalizată la premiile Emmy, după ce a câștigat un Glob de Aur.

Interpretarea lui Stewart este văzută ca o posibilă candidată la sezonul de premiere, care ar plasa-o alături de alte favorite, precum Lady Gaga pentru rolul din House of Gucci și Nicole Kidman din Being the Ricardos.

Spencer va avea premiera în competiție luna viitoare la Festivalul de Film de la Veneția, alături de The Power of the Dog al lui Jane Campion și The Lost Daughter al lui Maggie Gyllenhaal.

Benjamin Lee, The Guardian, 26 august