Ed Asner legendarul actor, activist și filantrop, a decedat pașnic duminică dimineață, înconjurat de familie. Avea 91 de ani.

Ed Asner
Ed Asner

Asner, fost președinte al Screen Actors Guild, este cel mai bine cunoscut pentru rolul său Lou Grant atât în The Mary Tyler Moore Show, cât și în spin-off-ul Lou Grant, ducând la bun sfârșit rolul de a juca același personaj atât într-o comedie, cât și într-un serial-dramă.

El este cel mai premiat interpret masculin din istoria Premiilor Emmy, cu șapte victorii – cinci dintre ele pentru rolul Grant, reporterul irascibil, dar cumsecade. De asemenea, a primit premiul Screen Actors Guild pentru întreaga carieră în 2001.

Lunga listă de filme a lui Asner include, de asemenea, lungmetrajele Elf, unul dintre mai multe filme în care l-a jucat pe Moș Crăciun, și Deasupra tuturor (Up), animația laureată cu Oscar a lui Pixar, în care a dat glas personajului principal, Carl Fredricksen. Cele mai recente apariții majore ale sale includ roluri în mai multe seriale de comedie nominalizate la Emmy, de pe platforma Netflix: Cobra Kai, în rolul tatălui vitreg al lui Johnny Lawrence, Sid Weinberg; Grace and Frankie; și Nu mai exiști pentru mine (Dead to Me).

Nellie Andreeva, Deadline, 29 august