Până acum, o mare parte a internetului a salivat deja asupra clipului viral al eternului-galant Oscar Isaac și al superbei Jessica Chastain, într-o manifestare foarte sexy a prieteniei lor, în timp ce se aflau pe covorul roșu la Festivalul de Film de la Veneția, weekendul trecut.

Co-starurile seriei limitate de la HBO – Scene dintr-o căsnicie (Scenes from a Marriage) au susținut un show memorabil în fața aparatelor de fotografiat. Videoclipul în slow motion îl arată pe Isaac mângâindu-i brațul lui Chastain, înainte de a o privi în ochi și de a planta un sărut delicat pe partea interioară a brațului ei.

Rezultatul? Toată lumea și-a pierdut mințile. Nu numai că Isaac și Chastain au generat un oftat colectiv printre fani și mass-media, dar au creat, de asemenea, un val de atenție pentru noul lor proiect, înainte de premiera de azi.

După toate aparențele, Isaac și Chastain nu sunt îndrăgostiți. Fiecare este căsătorit cu altcineva și sunt prieteni vechi, de pe vremea când au studiat împreună la Juilliard. Dar Isaac și Chastain s-au bucurat din plin de publicitate, Chastain postând glumeață pe Tweeter o imagine din Familia Addams, cu Gomez Addams sărutându-i brațul lui Morticia Addams, asemănător.

Chastain a scris sub imagine data premierei de la HBO, pentru că manifestarea publică de afecțiune nu era pur și simplu între doi vechi prieteni aflați în lumina reflectoarelor, care își arătau aprecierea reciprocă unul față de celălalt – ci mai curând o găselniță PR inteligentă, concepută special pentru promovarea Scene dintr-o căsnicie.

Flirtul special pentru aparatele de fotografiat nu este nimic nou – este un truc vechi de la Hollywood, care datează din vremurile în care directorii studiourilor-gigant precum Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) și Warner Bros. le obligau pe starurile din filmele romantice să iasă la întâlniri aranjate, puneau în scenă fotografii cu așa-zișii porumbei pentru tam tam în presă. Este o manevră repetată iar și iar, care a devenit din ce în ce mai frecventă, deoarece rețelele de socializare permit acestor momente să ajungă la un public mai larg decât ar putea vreodată un ziar.

Nu este greu să ne amintim unele dintre aceste aranjamente ale echipei PR, care garantează o avalanșă de popularitate în mass-media, ca de fiecare dată când foștii soți Brad Pitt și Jennifer Aniston se află în aceeași încăpere. Când au fost fotografiați în mod expert, salutându-se la SAG Awards în ianuarie 2020, nu s-a vorbit de altceva toată săptămâna. Alte încercări sunt ceva mai evidente, de exemplu echipa PR a lui Riz Ahmed încercând să atragă atenția asupra nominalizatului la Oscar în aprilie, când i-a oprit pe fotografi cât actorul i-a aranja părul soției, în ciuda faptului că n-avea nici măcar o șuviță rebelă.

„Cred că cele mai reușite și memorabile momente virale provin din narațiuni cu adevărat puternice”, spune Gregory Littley – digital content manager. „Așadar, când te uiți la Isaac și Jessica, aceștia promovează un proiect în care cred pe deplin, iar asta face totul atât de ușor. Se pot distra și pot amplifica momentul deoarece cred în narațiune, în poveste, în ceea ce au produs. Așadar, le face plăcere să provoace cât mai multă emoție și notorietate în jurul proiectului.”

Oscar Issac, Jessica Chastain la Festivalul de Film de la Veneția 2021 (Foto: Edward Berthelot / Getty)
Oscar Isaac, Jessica Chastain la Festivalul de Film de la Veneția 2021 (Foto: Edward Berthelot / Getty)

Deși au fost foarte apropiați pe covorul roșu, omologii de pe ecran ai lui Chastain și Isaac din Scene dintr-o căsnicie, sunt ceva mai distanți. În drama, care este un remake al unui serial suedez din 1973, cu același titlu, Chastain și Isaac interpretează un cuplu a cărui căsătorie se destramă încetul cu încetul. Chastain a mărturisit că îl cunoaște atât de bine pe Isaac încât cei doi „s-au  putut răni unul pe altul destul de serios” în timp ce filmau scenele intense.

Cheyenne Roundtree, Daily Beast, 11 septembrie