A fost lansat primul trailer pentru Nightmare Alley, primul film al lui Guillermo del Toro din 2017, de când Forma apei (The Shape of Water) a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film și, de asemenea, i-a adus lui del Toro o statuetă pentru cel mai bun regizor.

„Sunt pregătit să vă ofer, oameni buni, o ultimă șansă de a asista la această ciudățenie extraordinară… Este fiară… sau este om?”

Așa spune crainicul de carnaval jucat de Willem Dafoe în trailer-ul pentru Nightmare Alley, în care rolurile principale sunt interpretate de Bradley Cooper, multiplu nominalizat la Oscar și de două ori laureata cu premiul Oscar, Cate Blanchett.

Bradley Cooper - Nightmare Alley
Bradley Cooper – Nightmare Alley

Cooper îl interpretează pe Stan Carlisle, un tânăr ambițios care are talentul de a manipula oamenii cu câteva cuvinte bine alese. El face echipă cu un psihiatru (Blanchett) care este și mai periculoasă decât el. Pe lângă Cooper și Blanchett, Nightmare Alley are o distribuție secundară remarcabilă, printre care: Toni Collette, Willem Dafoe, Richard Jenkins, Rooney Mara, Ron Perlman, David Strathairn, Clifton Collins Jr., Tim Blake Nelson și Mary Steenburgen.

Filmul este bazat pe romanul din 1946 „Nightmare Alley” al lui William Lindsay Gresham, care a fost adaptat anterior în 1947, cu Tyrone Power și Helen Walker în rolurile interpretate acum de Bradley Cooper și Cate Blanchett. Totuși, del Toro spune că versiunea lui este o adaptare a cărții, nu a filmului. Spre deosebire de multe alte filme ale lui del Toro, Nightmare Alley nu va avea niciun element supranatural. Este doar o poveste convențională, cu adevărat sumbră.

Erik Pedersen, Deadline, 16 septembrie

Nightmare Alley este distribuit de Forum Film Romania și va avea premiera pe 17 decembrie