Serialul Netflix laureat cu nenumărate premii EmmyThe Crown – va oferi telespectatorilor o privire asupra relației sortită tragediei dintre Diana, Prințesa de Wales și egipteanul Dodi Fayed, moștenitorul lanțului de magazine Harrods.

Variety a dezvăluit că starul din Vânătorii de zmeie (The Kite Runner), Khalid Abdalla, a fost distribuit în rolul lui Dodi și va juca alături de Elizabeth Debicki (Tenet) în mult-așteptatul sezon al cincilea al serialului.

Khalid Abdalla / Dodi Fayed (Getty Images)
Khalid Abdalla / Dodi Fayed (Getty Images)

Salim Daw (Oslo) a fost distribuit în rolul tatălui lui Dodi, miliardarul fost proprietar al Harrods, Mohamed Al-Fayed.

Deși producătorii The Crown nu oferă publicității nici un fir narativ, distribuția sugerează că telespectatorii vor arunca o privire asupra ultimelor luni din viața Dianei.

Prințesa s-a implicat romantic cu Dodi, un producător de film considerat playboy, în vara anului 1997. Scurta lor relație a provocat o frenezie a paparazzilor care s-a încheiat doar când au murit amândoi într-un tragic accident de mașină la Paris, câteva luni mai târziu.

Producătorii The Crown au refuzat până acum să spună dacă accidentul în sine va fi sau nu reprezentat pe ecran, deși, dacă ar fi să ne luăm după nunta regală dintre Diana și prințul Charles din sezonul 4, nu-i total exclus să evite un lucru atât de evident, în favoarea evenimentelor care au condus la tragedie și urmările ei.

În timp ce Debicki are la dispoziție o mulțime de materiale de studiat, Diana a fost, la acea vreme, cea mai fotografiată femeie din lume, Abdalla, care a jucat în Zborul United 93 și Zona verde (Green Zone), al lui Paul Greengrass, nu este atât de norocos: se pare că Dodi n-a acordat nici măcar un singur interviu cât a trăit.

K.J. Yossman, Variety, 23 septembrie