Serialul Netflix laureat cu nenumărate premii Emmy – The Crown – va oferi telespectatorilor o privire asupra relației sortită tragediei dintre Diana, Prințesa de Wales și egipteanul Dodi Fayed, moștenitorul lanțului de magazine Harrods.
Variety a dezvăluit că starul din Vânătorii de zmeie (The Kite Runner), Khalid Abdalla, a fost distribuit în rolul lui Dodi și va juca alături de Elizabeth Debicki (Tenet) în mult-așteptatul sezon al cincilea al serialului.

Salim Daw (Oslo) a fost distribuit în rolul tatălui lui Dodi, miliardarul fost proprietar al Harrods, Mohamed Al-Fayed.
Deși producătorii The Crown nu oferă publicității nici un fir narativ, distribuția sugerează că telespectatorii vor arunca o privire asupra ultimelor luni din viața Dianei.
Prințesa s-a implicat romantic cu Dodi, un producător de film considerat playboy, în vara anului 1997. Scurta lor relație a provocat o frenezie a paparazzilor care s-a încheiat doar când au murit amândoi într-un tragic accident de mașină la Paris, câteva luni mai târziu.
Producătorii The Crown au refuzat până acum să spună dacă accidentul în sine va fi sau nu reprezentat pe ecran, deși, dacă ar fi să ne luăm după nunta regală dintre Diana și prințul Charles din sezonul 4, nu-i total exclus să evite un lucru atât de evident, în favoarea evenimentelor care au condus la tragedie și urmările ei.
În timp ce Debicki are la dispoziție o mulțime de materiale de studiat, Diana a fost, la acea vreme, cea mai fotografiată femeie din lume, Abdalla, care a jucat în Zborul United 93 și Zona verde (Green Zone), al lui Paul Greengrass, nu este atât de norocos: se pare că Dodi n-a acordat nici măcar un singur interviu cât a trăit.
K.J. Yossman, Variety, 23 septembrie
Urăsc oamenii care-și fac o meserie din a scoate la lumină necazurile altora. Ar putea s-o lase pe Lady Di să odihnească în pace, cu bunele și relele ei. Începusem serialul ăsta, dar am renunîat după primul episod. Ce rost are să mai dezgroape morții?
LikeLike
Diana este și va fi un subiect sensibil până la sfârșitul omenirii. Producătorii nu au pretenția unui adevăr istoric, la urma urmei cum putem ști adevărul dacă Diana nu mai este, dar dacă-i spun povestea cu respect și iubire, n-am nimic împotrivă să fiu, din nou, impresionată de viața și sfârșitul ei tragic.
LikeLiked by 2 people
Este clar că un film sau un serial nu reprezintă un adevăr istoric, nici măcar o carte, doar dacă e „de specialitate” ca să zic așa. Dar se gândesc că, totuși, ea are niște copii rămași în urmă, nepoți, părinți – dacă or mai trăi – oameni cărora poate nu le pică prea grozav să trăiască și să retrăiască acea durere iar și iar?
LikeLiked by 1 person
E și ăsta un punct de vedere. Sper doar că timpul le vindecă pe toate și că familia ei este întrucâtva bucuroasă că prințesa Diana este amintită cu drag, chiar și după atâția ani.
LikeLiked by 1 person
Mă întristez de fiecare dată când mi-amintesc de Diana, ce om bun era ea și de ce soartă nefericită a avut parte… Cu toate acestea, mă bucură faptul că nu e uitată și filmele despre Lady D le consider binevenite. E un sentiment straniu, bucurie și tristețe la un loc, și doar ce l-am conștientizat datorită comentariului Lianei. 💕
LikeLike
💕 Cam așa simt și eu. Mai toate sunt un omagiu adus unei personalități cu adevărat strălucitoare.
LikeLiked by 1 person
Eu iar sînt pe lîngă… Midnight mass era thrillerul de care vorbeam deunăzi, nu? Că-s pe la jumatea lui și mi-ar plăcea să fiu sigură că nu ma înșel 🙂
Cît despre Lady Di… nu poți opri lumea interpretărilor asupra unei persoane publice. Niciodată. Dar nici pe Lady din fața numelui personal nu i-l poate lua lumea. N-au putut nici regi și prinți 🙂
LikeLike
Da, te uiți la ce trebuie. 🙂 Sper să-ți placă… Cât despre Lady Di, cât de frumos ai pus problema. A fost o Lady, indeed. ❤️
LikeLike
Am o vagă idee despre mesajul regizorului… dar o să mă exprim la sfîrșit.
LikeLike
nici nu stiam ca s-a facut un film dupa cartea “Zburatorii de Zmeie”.. aflu lucruri noi mereu
LikeLike
Mă bucur să aud că le afli de pe FilmSerial… for a change. 😀
LikeLiked by 1 person