După premiera The Harder They Fall la Festivalul de Film de la Londra, regizorul Jeymes Samuel și actorul Jonathan Majors au participat la Deadline’s Contenders Film: London. Cu acțiunea plasată în vestul sălbatic, la începutul secolului trecut, filmul îi are în rol principal pe Majors, care-l interpretează pe banditul Nat Love. Când Love descoperă că un vechi dușman a ieșit din închisoare, își reunește banda pentru a se răzbuna pe omul care i-a ucis părinții. Idris Elba, Zazie Beetz, Regina King, Delroy Lindo, Lakeith Stanfield și RJ Cyler completează distribuția, iar muzica originală a fost compusă de Jay-Z, care este și unul dintre producători.

Regina King - The Harder They Fall (Netflix)
Regina King – The Harder They Fall (Netflix)

Jeymes Samuel a explicat că intenția lui de a face un film western cu roluri mixte și în mare parte de culoare, a fost să aducă un soi de echilibru genului. „Western-ul au fost dintotdeauna genul meu preferat”, mărturisește el. „Mi-a plăcut dintotdeauna Vestul Sălbatic, totul despre el. Dar un lucru care mă frustrează este că ni s-a prezentat dintotdeauna un punct de vedere foarte îngust și că nu există loc de interpretare de ambele părți. Femeile sunt întotdeauna aservite – femeile de toate culorile – și oamenii de culoare, în general, sunt tratați ca fiind subumani. Cuvântul „aservit” este aproape un compliment [pentru acele roluri]. Deci, n-am vrut neapărat să-mi pun amprenta asupra genului western, ci am vrut doar să lărgesc plaja narativă a acestuia.”

Samuel s-a referit la istorie pentru a-și susține punctul de vedere: „Erau mulți oameni de culoare în Vestul Sălbatic, lucru care nu se menționează niciodată, după sclavie”, a spus el. „Wyatt Earp a murit în 1929, schimbul de focuri de la OK Corral au avut loc în 1881, iar Proclamația de emancipare a fost emisă în 1863 – după abolirea sclaviei au existat decenii de Vest Sălbatic. Și, sincer, unde sunt toate femeile? Cum se face că fiecare femeie din westernuri este prostituată? Am vrut să egalizez un pic terenul de joacă.” Glumește el: „Să aduc echilibru în Forță!” (referire la Star Wars n.tr.)

Întrebat despre rolul său de cowboy, Majors a explicat că este un subiect drag inimii lui. „Am crescut în Dallas, Texas”, povestește el, „așa că stilul de viață sau cultura cowboy face parte din mine. Am crescut la o fermă – nu cred că mâncat vreun un ou ne-organic până nu m-am dus la facultate! Cred că am avut dintotdeauna o afinitate pentru westernuri, pentru că sunt oarecum în sângele meu. Iar filmul a fost o oportunitate de a arăta asta și de a experimenta acest lucru.”

Damon Wise, Deadline, 9 octombrie

The Harder They Fall va avea premiera la Netflix, pe 3 noiembrie