Într-un interviu pentru The Zoe Report, actrița în vârstă de 63 de ani, și-a spus părerea despre standardele de frumusețe cu care se confruntă femeile, povestind despre saltul pe care l-a făcut către acceptarea părului ei sexy (și natural) cărunt, după ce a avut o revelație în timpul pandemiei.

„Voiam s-o fac de câțiva ani”, a explicat ea despre trecerea la culoarea naturală a părului. „Și atunci când s-a întâmplat carantina pentru Covid și am văzut că-mi apar rădăcinile, am considerat că mi se potrivește”.

Andie MacDowell (Getty images)
Andie MacDowell (Getty images)

Andie MacDowell, care este ambasador al mărcii L’Oréal de 35 de ani, a declarat că a început să-și vopsească părul la 40 de ani, după ce un jurnalist i-a remarcat rădăcinile cărunte în timpul unui interviu. Acum, 23 de ani mai târziu, ea aderă la o nouă filozofie – și… adevărul este că cine râde la urmă râde mai bine.

„Cred că femeile s-au săturat de ideea că nu poți îmbătrâni și să fii, în continuare, frumoasă”, a spus ea. “Bărbații îmbătrânesc și noi îi iubim în continuare. Și vreau să fiu și eu tratată așa. Vreau să fiu frumoasă și nu vreau să mă schimonosesc în nici un fel pentru a fi frumoasă.”

„Nu vreau să par arogantă, dar îmi place părul atât de mult, încât mă uit în oglindă și-mi spun: „O, Doamne, cât de frumos este!”, a continuat ea. „Bărbații pot să fie cărunți. Pur și simplu îi considerăm superbi. S-a încetățenit ideea că ar fi mai buni decât noi. Ce prostie!”

Actrița a întors toate privirile în iulie, când a debutat noua coafură pe covorul roșu de la Cannes. Desigur, a fost „speriată că oamenii vor fi răi”, povestește ea. „Am citit toate comentariile”.

În schimb, răspunsul la părul ei cărunt a ajuns să aibă efectul opus, cu un feedback covârșitor pozitiv din partea fanilor: „Părul cărunt superb și atitudinea plină de încredere a lui Andie MacDowell îmi încălzește inima”, a scris un fan. O altă persoană a adăugat: „Susțin 100% părul cărunt al lui Andie. Frumoasă pe vremuri, frumoasă și astăzi”.

Deși a încetat să se conformeze standardelor de frumusețe nerealiste ale lumii, Andie încă încearcă să treacă peste deceniile de anxietate.

„Încă am de lucru cu anxietatea”, mărturisește ea. “Este greu să scapi de atât de mult PTSD. Ți-a intrat în sânge și sigur este în sistemul tău nervos. Dar mă uit la partea bună: mă pot folosi de asta și îi pot ajuta și pe alții.”

David Artavia, Yahoo! Entertainment, 15 septembrie