Cât de disperat a devenit războiul foarte ne-civil al clanului Roy? Când ne alăturăm familiei pentru cel de-al treilea sezon Succesiunea (Succession), după ce Kendall (Jeremy Strong) a lansat atacul surpriză împotriva tatălui său (Brian Cox) în finalul sezonului 2, #TeamKendall și #TeamLogan se luptă pentru câștigarea loialității vărului Greg.

Succesiunea Sezonul 3 (HBO)
Succesiunea Sezonul 3 (HBO)

Acestea sunt mizele, pe măsură ce clanul Roy se luptă pentru controlul imperiului mass-media al familiei, iar Succesiunea nu s-a aplecat niciodată mai delicios asupra laturii comice a categorisirii tragicomedie decât acum, când viitorul corporației de miliarde de dolari stă parțial în mâinile fraierului incompetent Greg (Nicholas Braun), care nici măcar nu poate decide ce să ceară când i se oferă în sfârșit… ceva.

Frații lui Kendall – Shiv (Sarah Snook), Roman (Kieran Culkin) și Connor (Alan Ruck) nu au o astfel de problemă, întrucât fiecare recunoaște imediat oportunitatea pe care revolta fratelui lor le-a așternut-o la picioare. Se reunesc în jurul lui Logan – pentru orice fărâmă de putere de durată pe care le-ar aduce-o această dovadă de loialitate – și încep să plănuiască alianțe colaterale și mișcări în forță, în timp ce este clar și pentru ei și, cu siguranță, și pentru spectatori, că fiecare este capabil să schimbe taberele la cel mai mic semn că cealaltă parte ar putea ieși victorioasă.

Orice ar însemna „victorie” în această saga a unei familii disfuncționale, care se reduce în mare parte la o demonstrație de rivalitate între frați pentru aprobarea tatălui care a folosit competiția dintre ei ca distracție, iar acum se bazează pe ea pentru a-și întări poziția precară la putere.

Kendall, care s-a înconjurat de avocați și și-a stabilit o bază de unde încearcă să-l elimine pe Logan de la conducerea Waystar RoyCo, continuă să fie membrul familiei Roy pe care urăști cel mai mult să-l iubești, mai ales într-un moment în care se simte în formă răzvrătită și disruptivă maximă și – fără spoilere specifice aici! – este zdrobit de un atac crud și cât se poate de personal, din partea cuiva care-i cunoaște toate… ei bine, majoritatea secretelor sale.

Și frații lui au micile lor momente în care ne înduioșează, fie că este vorba despre energia maternă / fantezie sexuală stranie, dar fascinantă dintre Roman și consilierul general Waystar – Gerri (J. Smith-Cameron) – poate cea mai sinceră relație a lui – sau șocul și durerea lui Shiv de fiecare dată când i se amintește, din nou, că Logan n-o vede cu adevărat drept succesoarea lui.

Apropo de Shiv, căsătoria ei, sau cel puțin îngrijorarea ei cu privire la supraviețuirea căsătoriei, a căzut mai jos pe lista priorităților, iar acesta este doar unul dintre lucrurile care-l dezamăgesc pe soțul ei, Tom (marele Matthew Macfadyen, care ar trebui, încă o dată, să concureze împotriva lui Culkin și Braun pentru un premiu Emmy). Căsătoria lui este jalnică, soția lui mai puțin experimentată îi ordonă să facă lucruri despre care știe că îl vor face să pice de fraier și este panicat de calitatea vinului de închisoare pe care va trebui să-l bea dacă este trimis la mititica pe post de presupus țap ispășitor, pentru acele infracțiuni de pe vasele de croazieră Waystar. Tot ce poate face pentru a se consola este să-l chinuie pe Greg, lucru pe care continuă să-l facă în moduri noi, care-l sperie de-a binelea pe vărul oricum timorat.

Dar oare nu la asta se rezumă viața? Să găsești noi modalități de a te distra și a te consola în detrimentul apropiaților? Oricum, asta pare să fie situația în cazul familiei Roy, iar acest nou sezon al serialului Succesiunea este cu atât mai… tragic, desigur, dar și cu atât mai bun și mai amuzant pe tema asta.

The Wrap, 8 octombrie

Succesiunea (Succession) Sezonlul 3 are premierea la HBO, pe 18 octombrie.