Tom Holland și Mark Wahlberg sunt cu un pas mai aproape de a ajunge la comoara râvnită: premiera filmului Uncharted pe marele ecran, după mai bine de un deceniu de efort.

A apărut primul trailer Uncharted, inspirat de populara franciză de jocuri video despre aventurierul căutător de comori Nathan Drake, și este plin de referiri la materialul sursă.

Tom Holland - Uncharted (Sony Pictures)
Tom Holland – Uncharted (Sony Pictures)

Personajul principal este Holland, în rolul unui Nathan mai tânăr, care, în joc,  crede că ar fi descendentul lui Sir Francis Drake. Nu este un explorator în genul lui Indiana Jones. Este mai curând un Tomb Raider cu școala vieții, care știe să învârtă vorbele. Iar Wahlberg îl joacă pe Victor „Sully” Sullivan, mentorul glumeț și partenerul căutător de comori al lui Drake.

Cei doi fac echipă pentru a găsi „cea mai mare comoară niciodată descoperită” și vor scoate la iveală indicii despre urmele lui Sam, fratelui de mult dispărut al lui Nathan. „Dacă găsim aurul, îl găsim și pe el”, spune Sully. Desigur, nu sunt singurii care caută această comoară. Intră în scenă Antonio Banderas.

Arătând modul în care filmul încearcă să adapteze jocul, trailerul prezintă un moment în care o încăierare într-un avion îl aruncă pe Nathan în gol, împreună cu încărcătura. E trebuie să sară din ladă în ladă pentru a reveni în cala avionului. Aceasta este o secvență extrasă din al treilea joc Uncharted  – „Drake’s Deception”.

De asemenea, îl vedem pe Nathan uitându-se la o corabie de pirați și a existat o astfel de corabie în Uncharted 4 – „Thief’s End”, care se întâmplă să aducă în prim plan relația fraternă Nathan-Sam. Și îi vedem pe Nathan și Sully participând la o licitație de lux, pentru a pune mâna pe un artefact, lucru pe care-l fac în mod regulat în joc.

Filmul urmează să aibă premiera pe 18 februarie 2022.

Nick Romano, Entertainment Weekly, 21 octombrie