Menajera (Maid) este oficial cel mai recent hit de la Netflix. Bazat pe cartea autobiografică a lui Stephanie Land Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive, miniseria provocatoare îi aduce pe telespectatori în lumea lui Alex (Margaret Qualley), o mamă singură, care iese dintr-o relație abuzivă emoțional, în speranța unei vieți mai bune pentru ea și pentru fiica ei. Din păcate, Alex își dă repede seama că sistemul nu funcționează în favoarea ei, iar serialul este un portret emoționant și autentic al sistemului social defectuos al Americii, precum și o privire din interior asupra realităților muncii domestice și vieții la limita sărăciei. Nu este nimic facil în subiectul serialului Menajera, dar realismul spectacolului i-a atins pe o mulțime de telespectatori la coarda sensibilă.

Margaret Qualley - Menajera (Netflix)
Margaret Qualley – Menajera (Netflix)

Dacă sunteți în căutarea altor seriale care se concentrează pe probleme sociale, sănătate mintală și relația mamă-fiică, iată câteva sugestii captivante, care vă vor aminti de Menajera:

Fără rușine – Shameless

La fel ca Menajera, Fără rușine este produs de John Wells și se concentrează pe o familie care trăiește sub pragul sărăciei. Pentru familia Gallagher, viața în partea de sud a orașului Chicago este o provocare constantă. Fie că este vorba de sora mai mare, Fiona, care jonglează cu mai multe locuri de muncă pentru a menține familia pe linia de plutire financiar sau de Ian, care se confruntă cu diagnosticul lui de tulburare bipolară atunci când există atât de puține resurse disponibile pentru cei cu această afecțiune, serialul nu se ferește niciodată să abordeze subiecte dificile, chiar dacă menține un anumit umor.

Madam C.J. Walker: Milionară prin forțele proprii – Self Made

Octavia Spencer, Madam C.J. Walker: Milionară prin forțele proprii (Netflix)
Octavia Spencer, Madam C.J. Walker: Milionară prin forțele proprii (Netflix)

Este adevărat, are acțiunea plasată într-o eră complet diferită, dar Madam C.J. Walker: Milionară prin forțele proprii este o altă miniserie Netflix care se bazează pe povestea adevărată a unei femei care își schimbă drastic viața. În acest caz, personajul principal este Madam C.J. Walker (Octavia Spencer), care de la condiția de spălătoreasă săracă-lipită devine prima femeie milionară din America, prin intermediul Imperiului ei de înfrumusețare, de produse de păr pentru femeile de culoare.

Jane, mama virgină – Jane the Virgin

Dacă doriți să vizionați un serial care tratează multe dintre aceleași probleme abordate în Menajera, dar care este mai blând în redarea lor, atunci încercați Jane, mama virgină. Acest serial cald despre o tânără care este inseminată artificial accidental la o consultație ginecologică de rutină, prezintă întâmplări intergeneraționale despre legăturile dintre mame și fiice (și bunici și nepoate). De asemenea, atinge problema inegalității sociale și prezintă povestea unei tinere care își urmărește visul de a deveni scriitoare, chiar și după ce a devenit, pe neașteptate, mamă.

Please Like Me

Menajera face o treabă excelentă prezentând relația complicată a lui Alex cu mama ei, care are tulburare bipolară nediagnosticată. Dacă sunteți în căutarea unui alt serial cu o portretizare nuanțată a relației unui copil adult cu un părinte care are o afecțiune mintală, atunci Please Like Me este unul dintre cele mai bune. Această bijuterie australiană se concentrează pe un tânăr de douăzeci și ceva de ani, pe nume Josh, care încearcă să mărturisească familiei că este gay și să se mute acasă pentru a-și ajuta mama care se confruntă cu depresia.

Neortodox – Unorthodox

Shira Haas, Neortodox (Netflix)
Shira Haas, Neortodox (Netflix)

La fel ca Alex, în Neortodox, Esty (Shira Haas) știe că singura ei speranță de supraviețuire este să scape de relația nefericită care o împiedică să experimenteze pe deplin lumea. În ceea ce o privește pe Etsy, diferența este că face parte dintr-o comunitate evreiască ortodoxă, ceea ce înseamnă că părăsindu-și soțul își părăsește și familia și prietenii și va trebui să respingă credințele religioase cu care a crescut, pentru a începe o nouă viață în Germania.

Lucruri mai bune – Better Things

Lucruri mai bune, care spune povestea unei mame singure, actriță Sam Fox (Pamela Adlon), este o comedie emoționantă despre cum este să fii părintele unor fiice. Locuind în Los Angeles, un oraș nemaipomenit de scump, Sam se străduiește să se descurce, să-și atingă obiectivele legate de carieră și să-și țină fetele în frâu, pe măsură ce cresc. Pe lângă supravegherea fiicelor ei nebunatice, Sam trebuie să țină în echilibru și relațiile cu mama ei, prietenii, colegii și multe altele. Este greu să fii mamă și este nevoie de o tipă feroce ca Sam pentru a reuși.

Sabienna Bowman, Popsugar, 23 octombrie

Advertisement