Povestea romantică a filmului care implică doi nemuritori extratereștri aflați pe Pământ pentru a-l proteja, a fost inspirată de Jurnalul (The Notebook), emoționanta poveste de dragoste din 2004, cu Ryan Gosling și Rachel McAdams. Doar că relația cu suișuri și coborâșuri dintre Ikaris (Richard Madden) și Sersi (Gemma Chan) din Eternii (Eternals) se întinde pe o perioadă de 5.000 de ani.

Richard Madden, Gemma Chan - Eternii (Disney)
Richard Madden, Gemma Chan – Eternii (Marvel/Disney)

„Există această senzație că personajele au fost îndrăgostite, iar acum trebuie să se reunească [după ce] s-au schimbat”, a confirmat recent regizoarea și co-scenarista Chloé Zhao pentru Yahoo! Entertainment, citând, de asemenea, clasicul din 1942 Casablanca și aclamata dramă a lui Ang Lee, din 2007 Lust, Caution ca influențe. „Și cum se pot regăsi unul pe altul.”

Deși Zhao a folosit Jurnalul ca punct de referință la scrierea scenariului, acest detaliu nu a fost dezvăluit distribuției filmului.

„Nu ne-au spus asta”, au răspuns aproape la unison prietenii de multă vreme Madden și Chan.

„O să fiu complet sincer și am să spun că n-am văzut niciodată Jurnalul”, mărturisește Kit Harington, al cărui personaj Dane Whitman este a treia rotiță în triunghiul amoros al filmului, care-i implică pe doi foști frați Stark din Urzeala tronurilor (Game of Thrones).

Chan vede totuși paralela: „Au trecut prin toate împreună”, spune ea despre Sersi și Ikarus. „Le-au văzut pe toate, [deci am discutat despre] ceea ce îi aduce, din nou, împreună.”

Eternii face un salt înainte în ceea ce privește reprezentarea în MCU. Dar filmul i-a surprins pe primii spectatori și prin faptul că include prima scenă de sex din Universul Marvel, deținut de Disney, în 26 de filme – deși una evaluată cu ratingul PG (cu acordul părinților).

„Nu poți spune o poveste de dragoste [fără o astfel de scenă]”, spune Zhao. „Adică, poți, dar este întotdeauna un plus să vezi cum reacționează fizic aceste două personaje unul cu celălalt. …au o poveste de dragoste foarte matură.”

Regizoarea premiată cu Oscar a celebrelor indies Ținutul nomazilor (Nomadland) și Călărețul (The Rider) a discutat frecvent despre libertatea de expresie care i s-a oferit la intrarea în MCU. Dar includerea primei scene de sex a studioului nu a fost ideea ei.

„Era inclusă în schiță când am citit-o și a rămas în scenariu”, povestește ea. „Gemma și Richard au făcut o treabă minunată; am filmat-o în lumina sfârșitului de zi. [Au avut un] fel de moment intim, iar noi l-am imortalizat. Am editat împreună. Le-am arătat scena celor de la Disney și le-a plăcut. Li s-a părut cu adevărat frumos. Deci nu a fost mare lucru de discutat. Pur și simplu a rămas în film.”

Chan, care a interpretat-o anterior pe lunetista Kree, Minn-erva în Captain Marvel din 2019, admite că a fost surprinsă să afle despre secvența revoluționară pentru Disney.

„Dar, în ceea ce mă privește, simt că este mai multă intimitate între personaje”, spune ea. „Au fost împreună atât de mult timp și trăiesc în mijlocul oamenilor. Așa că este firesc.”

Kevin Polowy, Yahoo! Entertainment, 5 noiembrie