De-a lungul anilor, Prințesa Diana a avut multe momente de o eleganță legendară, dar, fără îndoială, rochia pe care a purtat-o după despărțirea de Prințul Charles a fost una dintre cele mai discutate ținute din toate timpurile. Lansând termenul „rochie-revanșă”, Diana a ieșit într-o rochie neagră, mulată pe corp, lungă până deasupra genunchiului, cu un decolteu în formă de inimă și umerii dezveliți, pentru a participa la o gală la Serpentine Gallery din Kensington Gardens, în iunie 1994 – exact în seara în care prințul Charles a recunoscut public că a avut o aventură cu Camila Parker-Bowles, cât era încă însurat cu Diana.

Citește totul despre The Crown

Acum, aproape treizeci de ani mai târziu, The Crown reia ținuta – recreată la marele fix – în sezonul viitor al serialului. Săptămâna aceasta, Elizabeth Debicki, care o va interpreta pe regretata prințesă în sezonul 5, a fost văzută filmând binecunoscuta apariție în public, iar în fotografiile de pe platou, a purtat o versiune foarte asemănătoare a rochiei decoltate Christina Stambolian, a Dianei.

Elizabeth Debicki - The Crown Sezonul 5 (SplashNews.com)
Elizabeth Debicki – The Crown Sezonul 5 (SplashNews.com) 

Conform revistei People, Diana și-a schimbat ținuta pentru gală în ultimul moment, după ce presa a dus vestea că va purta o rochie Valentino la eveniment. Ea a ajuns să opteze pentru celebra rochie neagră, care era în dulapul ei de trei ani, deoarece fusese considerată „prea îndrăzneață”.

„Ea a decis că va riposta și a ales o rochie pe care anterior a respins-o ca fiind… puțin prea mult”, explică William Ivey Long, designerul de costume pentru muzicalul de pe Broadway Diana. „Așa că s-a îmbrăcat cu rochia și a ieșit în oraș”. Ca să vezi ce-nseamnă să faci o declarație fără să spui un singur cuvânt.

((Princess Diana Archive / Getty Images)
Prințesa Diana ((Princess Diana Archive / Getty Images)

Alicia Brunker, InStyle, 6 noiembrie