The Electrical Life of Louis Wain este despre mult mai multe decât despre un bărbat care a desenat portrete remarcabile de pisici. Potrivit starului filmului, Benedict Cumberbatch, proiectul Amazon Studios este despre un artist din Londra victoriană care urmărește cu pasiune multe interese: box, pictură, compunerea unei opere (nu una foarte bună, spune Cumberbatch) și formularea unor teorii despre funcționarea mecanică a lumii, inclusiv misterele electricității.

Benedict Cumberbatch – The Electrical Life of Louis Wain (Amazon Prime)

„El a simțit acest lucru toată viața despre electricitate”, a spus Cumberbatch în secțiunea dedicată filmului la evenimentul Contenders Film: Los Angeles, organizat de publicația Deadline. Dar „adevărata electricitate este iubirea”, a continuat actorul. „Aceasta este fluxul, este cursul care străbate întreaga lui viață. Și, desigur, totul este de la Emily.”

Emily este dragostea vieții lui Wain și este interpretată de câștigătoarea premiului Emmy – Claire Foy. Când se întâlnesc prima dată în film, ea este guvernanta fraților lui mai mici, al căror tutore Wain devine după moartea tatălui lor. Ea este, de asemenea, cu aproximativ 10 ani mai mare decât Louis.

Cumberbatch subliniază că, în Londra victoriană, „Este un adevărat tabu. Ar fi însemnat să sari calul.” Dar, așa cum demonstrează gama largă de interese pe care le avea, Wain nu era genul care să stea în banca lui.

În ciuda rolului cu multe fațete, „Adevărata atracție pentru mine a fost atunci când Will Sharpe s-a alăturat proiectului”, a spus Cumberbatch, lăudând efuziv serialul britanic Flowers al regizorului-scenarist și numindu-l pe Sharpe „un talent remarcabil, chiar la începutul vieții lui cinematografice.”

O altă atracție a fost, desigur, colaborarea cu Foy, câștigătoare de premii Emmy/SAG/Golden Globe. Cumberbatch a spus că s-a alăturat distribuției „când cineva a renunțat” la interpretarea lui Emily. „Slavă Domnului”, s-a exprimat actorul în legătură cu starul din The Crown.

Acțiunea filmului se întinde de la sfârșitul anilor 1800 până în anii 1930 și se concentrează pe Wain, artistul britanic dat uitării, un suflet strălucit, dar chinuit, a cărui fascinație pentru misterele lumii se complică și se adâncește atunci când o întâlnește pe iubirea vieții lui, Emily. Wain este cel mai bine cunoscut pentru desenele lui fantastice cu pisici antropomorfizate care, spre sfârșitul carierei, au devenit din ce în ce mai suprarealiste.

The Electrical Life of Louis Wain  a avut premiera la Amazon Prime Video, pe 5 noiembrie.

Tom Tapp, Deadline, 14 noiembrie

Advertisement