Oare familia Crawley se îndreaptă către Franța în următorul film?

Maggie Smith - Downton Abbey: A New Era (Foto: Focus Features)
Maggie Smith – Downton Abbey: A New Era (Foto: Focus Features)

Contesa-văduvă, interpretată de Maggie Smith, aruncă o bombă în primul trailer pentru Downton Abbey: A New Era, care a fost lansat ieri:

„Cu ani în urmă, înainte de a te naște, am întâlnit un bărbat”, începe Contesa-văduvă. — „Și acum am intrat în posesia unei vile în sudul Franței.”

La care Lady Mary Crawley (Michelle Dockery) răspunde cu gura căscată: „Poftim?”

La sfârșitul trailerului, Contesa-văduvă se retrage cu o replică ironică, în stilul pe care am ajuns să-l iubim atât de mult: „Și cu asta vă spun noapte bună și vă las să discutați despre trecutul meu misterios”.

Pe lângă Dockery și Smith, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Laura Carmichael și Jim Carter se vor întoarce cu toții pentru A New Era, alături de noii veniți în distribuție: Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye și Dominic West.

Într-un interviu pentru revista People, creatorul Downton Abbey, Julian Fellowes, a spus că viitoarea continuare va relua acțiunea exact de unde a rămas filmul din 2019. Și așa cum ne-am aștepta de la Downton, asta înseamnă, în general, schimbare în pas cu vremurile care evoluează.

„Încercăm să marcăm schimbarea”, spune Fellowes, „faptul că familia Crawley din Downton este aproape în anii 1930, ceea ce este doar începutul lumii moderne”.

Și dacă ar fi să ne luăm după știrea surpriză a Contesei-văduve și gluma domnului Carson (Carter) („Ar trebui să fie avertizați, vin britanicii”), familia Crawley pleacă în Franța. Ce alte secrete vor descoperi? Ce situații comice ne așteaptă? Vom afla când Downton Abbey: The New Era va ajunge în cinematografe, pe 18 martie 2022.

Jethro Nededog, Entertainment Weekly, 15 noiembrie