Pe măsură ce animațiile devin din ce în ce mai populare, tentația de a adapta cele mai importante capodopere ale genului crește proporțional. La urma urmei, a existat o perioadă în care adaptările după cărțile de benzi desenate erau luate în râs, iar acum sunt cele mai importante producții din lume, după ce efectele speciale au avansat și studiourile au învățat cum să armonizeze continuitatea interconectată a genului. Ar putea adaptările live-action după animații să urmeze aceeași traiectorie în spațiul cultural? Netflix cu siguranță așa speră.

Cowboy Bebop (Netflix)
Cowboy Bebop (Netflix)

Noua versiune Netflix a Cowboy Bebop este remake-ul american al animației japoneze. Secvențele de luptă sunt destul de amuzante și avem parte de manevre impresionante ale aparatului de filmat, cum ar fi un cadru lung printr-o stație spațială în dezintegrare, dar, totuși, nu se ridică la nivelul impactului seriei originale.

Difuzate inițial în Japonia în 1998, cele 26 de episoade (sau „sesiuni”) și un film care alcătuiesc Cowboy Bebop au fost multă vreme un portal obișnuit către fanii animației. Personajele urmăresc formatul filmului noir în timp ce se îmbarcă pentru intriga în stil western, despre vânători de recompense într-o lume cyberpunk, cu o coloană sonoră vioaie de jazz, compusă de Yoko Kanno.

Conform premisei animației originale, noul Cowboy Bebop are loc în 2071 și spune povestea vânătorilor de recompense Spike Spiegel (John Cho) și Jet Black (Mustafa Shakir) pe măsură ce traversează galaxii cu nava lor spațială Bebop, căutând ținte valoroase, în timp ce amândoi încearcă să lase în urmă trecutul lor de gangster, respectiv polițist. Pe drum primesc la bord o colegă vânătoare de recompense – Faye Valentine (Daniella Pineda) și un corgi adorabil pe nume Ein. Din distribuția principală, Faye s-a schimbat cel mai mult față de întruparea ei animată, ceea ce are sens, deoarece acei celebri pantaloni sexy galbeni sunt un pic prea revelatori pentru gusturile moderne. Faye în interpretarea lui Pineda are, de asemenea, o sexualitate mai fățișă și mult mai multe sentimente față de faptul că a fost înghețată criogenic atâția ani. Din păcate, cel mai colorat membru al echipei Bebop, hackerul androgin Ed alias Radical Edward alias Edward Wong Hau Pepelu Tivrusky IV, nu ia parte la distracție – deși telespectatorii cu ochi de vultur ar trebui probabil să fie atenți la indiciile ocazionale.

Noul Cowboy Bebop va entuziasma probabil pe oricine nu a văzut niciodată animația originală, iar cei care au văzut-o ar putea fi gâdilați în mod plăcut de toate scenele omagiu și recreerile. Dar, până la urmă, poate ar fi mai bine să mutați cursorul un pic mai sus și să dați click pe seria originală. Ce e val, ca valul trece.

Christian Holub, Entertainment Weekly, 15 noiembrie

Cowboy Bebop are premiera la Netflix, pe 19 noiembrie.