It’s gonna be Mei!

Turning Red al studioului Pixar are în rolul principal o școlăriță silitoare și entuziastă, pe nume Mei, care este foarte încântată de viitorul an școlar… până când se transformă brusc, în miezul nopții, într-un panda roșu uriaș și descoperă mica ciudățenie a familiei. Ori de câte ori este entuziasmată sau copleșită, se transformă în creatura mare și pufoasă.

Turning Red – Roșu aprins

Trailerul începe cu Mei și prietenii ei imitând instrumente ritmat și entuziasmându-se pentru 4*Town, trupa de băieți fictivă creată pentru film. Trailerul ne dezvăluie, de asemenea, că Mei este o copilă care face un milion de lucruri simultan, ceea ce probabil înseamnă că nu are prea mult timp pentru a fi doar un copil. Totul se schimbă atunci când se transformă într-un panda roșu uriaș și descoperă că-i o trăsătură de familie.

Coloana sonoră pentru prima trupă de băieți Pixar este compusă de multi-laureații cu Grammy: Billie Eilish și fratele ei Finneas, care au scris și produs trei cântece pentru trupa de băieți fictivă.

Regizoarea Turning Red, Domee Shi, spune că în opinia ei, o trupă de băieți este obligatorie dacă plasezi o poveste în anii 2000 și, de asemenea, una dintre cele mai bune modalități de a crea un conflict între personajul principal și părinți:

„Aveam nevoie ca personajul nostru, Mei, să fie obsedat de ceva ce mama ei nu ar aproba. Trupele de băieți au fost primul pas în lumea băieților pentru multe fete de aceeași vârstă. Băieții erau toți super drăguți, șlefuiți, sensibili și iubitori și aveau un fel al lor de a aduce puștanii împreună. În plus, m-am gândit că ar fi foarte cool să creez o trupă de băieți animată.”

Sandra Oh îi împrumută vocea mamei lui Mei, Ming, iar din distribuție mai fac parte Orion Lee, vocea tatălui lui Mei – Jin, și Wai Ching Ho, vocea bunicii.

Turning Red este distributi de Forum Film Romania și va avea premiera în cinematografe, pe 11 martie 2022.

Erick Massoto, Collider, 17 noiembrie