Berry aduce energie și concentrare debutului ei în regie, Cicatrici (Bruised) în care joacă rolul unei luptătoare de arte marțiale mixte, epuizate, în încercarea de a reveni în competiție.

Halle Berry lasă să treacă destul de mult timp din film înainte să anime lucrurile în debutul ei regizoral – până la runda finală, de fapt. Dar acest film despre lupte, în care însăși Berry joacă o luptătoare de MMA epuizată, care se luptă să revină în ring, se încheie cu o confruntare prelungită, în care personajul ei ajunge în ring cu o feroce campioană UFC (The Ultimate Fighting Championship)numită Lady Killer, interpretată de luptătoarea de arte marțiale din viața reală, Valentina Shevchenko, în fața unei săli pline ochi de mulțimea dornică de o păruială pe cinste. Berry face ca totul să arate bine; ea se confruntă cu o campioană adevărată și ea însăși arată ca o campioană perfect plauzibilă. Veți ierta clișeele și sentimentalismul de dinainte… aproape.

Berry o interpretează pe Jackie Justice, o luptătoare renumită care a fost bătută cu brutalitate în ultimul ei meci, ca urmare a faptului că a fost exploatată de prietenul / managerul ei abuziv, Desi (Adan Canto) și se prăbușește în depresie și alcoolism. Apoi, propria ei mama (Adriane Lenox), insistă ca Jackie să înceapă să aibă grijă de Manny (Danny Boyd Jr), fiul ei dintr-o relație anterioară. Mai mult decât atât, un important manager MMA (Shamier Anderson) o contactează pe Jackie, căutând să o readucă în ring din motive cinice proprii. Toate aceste lucruri se combină pentru a-i inspira lui Jackie un nou scop, iar ea intră în vorbă cu o antrenoare, Bobbi (Sheila Atim), care lucrează cu veteranul ursuz, Pops (Stephen McKinley Henderson) – iar ei, firește, văd în Jackie o licărire a ceea ce ar putea să fie și, oricum, de pe fundul prăpastiei, singura cale este în sus.

Cicatrici (Netflix)
Cicatrici (Netflix)

Toate scenele constitutive din Cicatrici, scrise de nou-venita Michelle Rosenfarb, sunt foarte ample, personajul lui Bobbi este oarecum neconturat, iar finalul în sine este destul de previzibil, dar Berry aduce dramei angajament și concentrare. Este învingătoare la puncte.

Peter Bradshaw, The Guardian, 17 noiembrie

Cicatrici (Bruised) are premiera la Netflix, pe 24 noiembrie