Doi frați – un actor de comedie de renume mondial (Kevin Hart) care are totul de pierdut și un om de afaceri ratat (Wesley Snipes) care n-are nici după cea bea apă – se trezesc dintr-o dată că trebuie să ascundă un cadavru. Ceea ce nu decurge prea bine. Același lucru l-am putea spune și despre Purul adevăr (True Story), un thriller de șapte episoade, care-i permite lui Hart să-și arate talentul de actor dramatic, dar în cele din urmă își subminează propriul mister cu metafore prăfuite și o lipsă de logică care-ți distrag atenția.

Hart îl joacă pe Kid, un superstar internațional al comediei. În timpul turneului de promovare se oprește în orașul natal, Philadelphia, iar Kid iese la o băută cu fratele său mai mare, Carlton (Snipes), un antreprenor carismatic care se bazează pe Kid pentru a-și finanța afacerile (eșuate). Ei beau la greu, iar în orele de mahmureală de după, lucrurile o iau razna. Primul episod se încheie cu o întorsătură de situație cu adevărat șocantă, care face instantaneu situația lui Kid și Carlton exponențial mai complicată.

Ca orice mega-celebritate, Kid are un anturaj – ceea ce, fără îndoială, face ascunderea unui secret dezagreabil și mai dificilă. Managerul exagerat de protector al comediantului, Todd (Paul Adelstein), l-a etichetat pe Carlton drept o pacoste de parazit din prima zi. Bodyguardul hiper-vigilent al lui Kid, Hersch (Will Catlett), dă târcoale tot timpul; iar vedeta nu poate merge nicăieri fără să dea nas în nas cu un fan super-dedicat, Gene (Theo Rossi), un tip simpatic, dar care, totuși, pare puțin dus cu pluta.

Creat de Eric Newman (Narcos), Purul adevăr urmează o cale destul de standard, presărată cu obstacole care îi împiedică pe Carlton și Kid să lase în urmă noaptea aceea teribilă, oribilă, deloc bună, extrem de proastă. Pe parcurs, povestea șerpuiește prin câteva intrigi secundare, cea mai importantă implicând-o pe actrița de comedie Tawny Newsome, în rolul lui Billie, scriitoarea talentată și insuficient utilizată a lui Kid. Actorul de personaj din ce în ce mai indispensabil, Billy Zane, arde intens – și mult prea pe repede – în rolul lui Ari, prietenul dubios al lui Carlton, al cărui umor frivol îl irită maxim pe Kid. El este rapid uzurpat ca antagonist de o pereche de mafioți greci (John Ales și Chris Diamantopoulos) care sunt, în cel mai bun caz, înfricoșători pe hârtie.

Hart nu a făcut niciun secret în legătură cu dorința lui de a trece la actorie dramatică, iar Purul adevăr reușește, în general, în această misiune. Interpretarea unui comediant de renume mondial din Philadelphia, cu siguranță, nu este o schimbare uriașă pentru el, dar Hart aduce o imperiozitate convingătoare disperării crescânde a lui Kid – și mâniei lui față de oamenii care tot vor câte ceva de la el. Cu privirea lui bântuită și farmecul subtil, Snipes îl ridică pe Carlton deasupra stereotipului de șmecheraș viclean. Este un om mândru a cărui resentiment și admirație față de celebritatea fratelui său îl macină în egală măsură.

 Wesley Snipes și Kevin Hart – Purul Adevăr (Netflix)
 Wesley Snipes și Kevin Hart – Purul Adevăr (Netflix)

Dar ambii actori nu pot face mare lucru atunci când scenariul nu-i capabil să facă cufundarea lui Kid în tenebre pe deplin convingătoare. Aventurile lor nefericite se termină cu o secvență de acțiune aproape ridicol de neplauzibilă, urmată de un epilog care aterizează undeva între ambiguu și dezamăgitor. Cu acest proiect, Hart demonstrează că este mai mult decât un tip amuzant, dar dacă decide să încerce din nou drama, ar face bine să găsească ceva care să ia povestea puțin mai în serios.

Kristen Baldwin, Entertainment Weekly, 19 noiembrie

Purul adevăr (True Story) are premiera la Netflix, pe 24 noiembrie