HBO e în continuare cu noi. Iar vremea este de partea lui de data aceasta. Azi au căzut primii fulgi de nea. Brrr… Vin fiert și un film din selecția de mai jos vă recomand:

Sunetul tăcerii – The Sound of Silence

Sunetul tăcerii (HBO)
Sunetul tăcerii (HBO)

Sunetul tăcerii spune povestea savantului autodidact Peter (Peter Sarsgaard), care lucrează la New York ca „acordor de case” – o profesie unică, foarte specializată, pe care a inventat-o el însuși. Clienții lui îl abordează cu probleme precum depresia, anxietatea sau oboseala acumulată. După o analiză amănunțită a caracteristicilor acustice ale caselor lor, el identifică o combinație sonoră – un radiator în disonanță cu un aparat electrocasnic, de exemplu – care le modifică starea de spirit. În ciuda unui oarecare scepticism, clienții remarcă rezultate… până când o întâlnește pe Ellen (Rashida Jones), care se află în pragul epuizării. După ce concluzia inițială se dovedește incorectă, Peter caută obsesiv greșeala în metoda lui. (Deadline)

Holly a dormit la noi – Holly Slept Over

Noel (Josh Lawson) și Audra (Britt Lower) încearcă să facă un copil în scenariul filmului Holly a dormit la noi. Sexul, sau mai bine zis lipsa acestuia, este o problemă pentru Pete (Ron Livingston) și Marnie (Erinn Hayes), cei mai buni prieteni ai lui Noel și Audra. Problemele maritale ale acestor cupluri de lungă durată sunt discutate deschis, deși nu întotdeauna cu deplină sinceritate. Când colega de cameră din facultate a lui Audra, Holly (Nathalie Emmanuel), decide să vină în vizită după o lungă absență, totul se schimbă. Secrete de demult sunt aduse pe tapet. Relațiile nerezolvate sunt reexaminate. Îndrăgostiții își reevaluează și chiar își reconstruiesc legăturile. Iar fanteziile așteaptă în culise pentru a-și face intrarea cu o plecăciune adâncă. (Commonsense Media)

Săptămâna trecută…

În mod normal le-aș fi făcut reclamă drept filme de văzut la gura sobei, dar iată că se anunță 14 grade Celsius astăzi. Dar după plimbarea romantică în parc, zic că puteți să-i lăsați pe bărbați să-și vadă de-ale lor, iar dumneavoastră, doamnelor să vă așezați în fața televizorului cu un castron de popcorn. HBO e cu noi:

Cel mai fericit anotimp (HBO)
Cel mai fericit anotimp (HBO)

Cel mai fericit anotimp – Happiest Season

An de an, comediile romantice de Crăciun vin și pleacă, dar a trecut ceva vreme de când n-am avut una la fel de memorabilă ca Happiest Season. Filmul nu numai că își folosește cum nu se poate mai bine distribuția uimitoare, dar reinterpretează inteligent circumstanțele penibile în care se desfășoară clasicul „adu-ți iubita acasă la părinți de sărbători”, cu care ne-am confruntat cu toții la un moment dat. Kristen Stewart strălucește împreună cu formidabilul Dan Levy, creatorul premiatului Schitt’s Creek, într-o poveste axată pe încercarea lui Mackenzie Davis de a mărturisi familiei că este gay, în timp ce aceștia vor să-i facă lipeala cu un fost prieten. Adăugați-o la cocktail și pe Aubrey Plaza, prima fată de care s-a îndrăgostit personajul lui Davis în liceu. Happiest Season are un mesaj serios, dar este, de asemenea, un film înduioșător, care pare destinat să devină un clasic. (CinemaBlend)

Cuvinte pe zidurile băii – Words on Bathroom Walls

Adam (Charlie Plummer) este un adolescent inteligent și introspectiv care dorește să devină bucătar. Când Adam este diagnosticat cu o boală mintală, el trăiește cu teama că ceilalți vor afla – până când o întâlnește pe Maya (Taylor Russell), o fată francă și extrem de inteligentă care îl inspiră să-și deschidă inima și să nu fie definit de boala lui. Un film inspirat de iubire, acceptare și speranță, Cuvinte pe zidurile băii este o poveste triumfătoare despre depășirea obstacolelor vieții, care te îndeamnă să te împaci cu tine însuți. (Collider)

Îți amintești – Little Fish

Olivia Cooke (Sound of Metal) și Jack O’Connell (Unbroken) joacă rolul unui cuplu care trăiește într-o lume devastată de o pandemie, care le afectează oamenilor sistemul nervos central și îi face să-și piardă toate amintirile. O’Connell s-a molipsit de această boală mortală și, în timp ce cei doi încearcă să supraviețuiască în această lume nouă înspăimântătoare, ei încearcă, de asemenea, să mențină vii punctele forte emoționale, profunde ale relației lor.

Dacă ți-ai dorit vreodată ceva care să împletească Strălucirea eternă a minții neprihănite (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) și După 28 de zile (28 Days Later), Îți amintești ar putea fi filmul pentru tine. (Collider)

Galeria inimilor frânte – The Broken Hearts Gallery

Geraldine Viswanathan o interpretează pe Lucy, o tânără de 20 și ceva de ani, asistentă într-o galerie de artă, care trăiește la New York și care se întâmplă să fie și colecționară pe fond emoțional. După ce este părăsită de încă un iubit, Lucy este inspirată să creeze Galeria inimilor frânte, un spațiu ad-hoc pentru obiectele pe care dragostea le-a lăsat în urmă. Vestea noii galerii se răspândește, devenind o mișcare culturală și încurajând un nou început pentru toți romanticii, inclusiv pentru Lucy. (The Hollywood Reporter)

Un weekend lung – Long Weekend

Intriga acestei povești de dragoste plină de realism magic se concentrează pe Bart (Finn Wittrock), un scriitor lovit de ghinion și pe femeia enigmatică (Zoe Chao) care intră în viața lui la momentul potrivit.

Un weekend lung spune povestea lui Bart, a cărui întâlnire întâmplătoare cu enigmatica Vienna conduce la un weekend amețitor împreună. Cei doi se îndrăgostesc la prima vedere, dar amândoi au secrete care ar putea să-i distrugă sau să fie șansa unui nou început. (Deadline)

Frumusețe eternă – Eternal Beauty

Frumusețe eternă este povestea lui Jane (Sally Hawkins) care, după ce este părăsită la altar, are o cădere nervoasă și deraiază într-o lume haotică, în care dragostea (atât reală, cât și imaginată) și relațiile familiale vin în conflict, ceea ce dă naștere la situații emoționante și pline de umor. (Empire)