La mai bine de 60 de ani de la premiera filmului original în 1961, Steven Spielberg reface muzicalul clasic Poveste din cartierul de vest (West Side Story) pentru o nouă generație.

Natalie Wood / Rachel Zegler (Foto: Everett)
Natalie Wood / Rachel Zegler (Foto: Everett)

Filmul (care se bazează pe musicalul cu același nume de pe Broadway din 1957 și este inspirat de piesa lui Shakespeare „Romeo și Julieta”) spune povestea a doi tineri adolescenți pe nume Maria și Tony, din medii diferite, care se îndrăgostesc în New York-ul anilor 1950.

Rita Moreno, care a interpretat-o pe Anita în filmul original din 1961, joacă de data aceasta rolul unui personaj nou creat, pe nume Valentina.

Înainte de lansarea oficială a filmului pe 10 decembrie, iată actorii din muzicalul original, alături de noile staruri.

Maria: Natalie Wood / Rachel Zegler

Inițial, Wood a jucat-o pe Maria în filmul din 1961. Chiar dacă regretata actriță a avut multe roluri notabile de-a lungul carierei, în filme precum Miracolul din strada 34 (Miracle on 34th Street), Splendoare în iarbă (Splendor in the Grass) și Gypsy, Poveste din cartierul de vest este adesea privit drept unul dintre cele mai mari roluri ale ei.

Natalie Wood / Rachel Zegler (Foto: Silver Screen Collection/Getty; 20th Century Studios / Everett)
Foto: Silver Screen Collection/Getty; 20th Century Studios / Everett

Învingând 30.000 de candidați, Zegler a obținut rolul Mariei la doar 17 ani, în 2019. Filmul marchează debutul ei în lungmetraj, dar are deja pregătite câteva alte roluri, printre care Shazam! 2 (Shazam! Fury of the Gods) și Albă ca Zăpada (Snow White) un remake live-action.

Tony: Richard Beymer / Ansel Elgort

Beymer l-a interpretat pe Tony în filmul din 1961, rol pentru care a primit un Glob de Aur în 1962 pentru noua stea a anului – actor. Mai târziu l-a jucat pe Ben Horne în Twin Peaks, alături de costarul lui din Poveste din cartierul de vest, Russ Tamblyn.

Richard Beymer / Ansel Elgort Foto: Everett; Niko Tavernise / 20th Century Studios
Foto: Everett; Niko Tavernise / 20th Century Studios

În urma rolurilor de succes din Sub aceeași stea (The Fault in Our Stars), Maestrul evadărilor (Baby Driver) și seria Divergent, Ansel Elgort îl interpretează pe Tony în noua adaptare.

Riff: Russ Tamblyn / Mike Faist

După roluri în Șapte mirese pentru șapte frați (Seven Brides for Seven Brothers) și Peyton Place, pentru care a fost nominalizat la Oscar, Russ Tamblyn l-a jucat pe Riff, liderul bandei Jets. În anii ’90, a obținut rolul Dr. Lawrence Jacoby în Twin Peaks.

Russ Tamblyn / Mike Faist Foto: United Artists/Getty; Patrick Higgins
Foto: United Artists/Getty; Patrick Higgins

Mike Faist nu este străin de teatrul muzical. Înainte de a-l interpreta pe Riff, actorul l-a jucat pe Morris Delancey în Newsies (Disney) și pe Connor în producția de pe Broadway Dear Evan Hansen.

Anita: Rita Moreno / Ariana DeBose

Rita Moreno a jucat-o pe Anita, iubita lui Bernardo și prietena apropiată a Mariei, în Poveste din cartierul de vest din 1961. Ea a câștigat un Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru acest rol. După Poveste din cartierul de vest, a avut o carieră uimitoare în film și teatru și este una dintre puținele actrițe care a reușit un EGOT (este laureată cu premiile Emmy, Grammy, Oscar și Tony). Rita Moreno urmează să joace un nou personaj pe nume Valentina în noua adaptare a Poveste din cartierul de vest.

Anita: Rita Moreno / Ariana DeBose Foto: Silver Screen Collection/Getty; Niko Tavernise
Foto: Silver Screen Collection/Getty; Niko Tavernise

Ariana DeBose este o altă vedetă din Poveste din cartierul de vest cu experiență în teatrul muzical. Actrița o interpretează pe Anita, dar înainte de asta și-a făcut debutul pe Broadway în musicalul Bring It On: The Musical. După aceea a apărut în Motown: The Musical, Pippin și Hamilton. De asemenea, a jucat rolul Donna Summer in Summer: The Donna Summer Musical, pentru care a obținut o nominalizare la premiile Tony pentru cea mai bună actriță într-un musical și a jucat în filmele Balul (The Prom) de la Netflix și Schmigadoon! de la Apple TV+.

Bernardo: George Chakiris / David Alvarez

George Chakiris a fost un dansator cunoscut la Hollywood (l-am văzut în numărul lui Marilyn Monroe „Diamonds are a Girl’s Best Friend” și White Christmas) înainte de a obține cel mai cunoscut rol al său: Bernardo, liderul bandei Sharks. Pentru acest rol, Chakiris a câștigat atât un Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, cât și un Glob de Aur.

George Chakiris / David Alvarez Everett; Niko Tavernise / 20th Century Studios
Foto: Everett; Niko Tavernise / 20th Century Studios

Înainte de a-l juca pe Bernardo, David Alvarez l-a interpretat pe unul dintre originalii Billy în producția de pe Broadway a lui Billy Elliot the Musical și, în cele din urmă, a devenit unul dintre cei mai tineri câștigători ai premiului Tony, pentru cel mai bun actor într-un rol principal într-un musical. El a luat o pauză de la actorie și s-a înrolat în armată, dar s-a întors pe scena Broadway în „On the Town”.

Kelsie Gibson, People, 4 decembrie