În lunile care au precedat premiera serialului Și uite așa… (And Just Like That…), fanii devotați ai Totul despre Sex (Sex and the City) și-au dat cu părerea la sânge în legătură cu soarta lui Samantha Jones în noul serial. A murit? A fost înlocuită cu altcineva? Oare Kim Cattrall a filmat în secret unele scene, în ciuda insistențelor ei repetate că ea și TDSx nu se vor mai reuni niciodată, niciodată?

Toate articolele despre Și uite așa…

Ei bine, serialul a avut, în sfârșit, premiera și dragă, am aflat adevărul: e bine mersi. Doamna Jones a plecat de la New York și în schimb dă drumul la căldură în Londra rece, prietenia ei cu Carrie (Sarah Jessica Parker) – probabil ireversibil — răcindu-se.

Kim Cattrall, Totul despre sex  (Foto: HBO / Everett Collection)
Kim Cattrall, Totul despre sex (Foto: HBO / Everett Collection)

Locul unde se află este dezvăluit în prima scenă din Și uite așa…, în care Carrie, Miranda (Cynthia Nixon) și Charlotte (Kristin Davis) se întâlnesc cu Bitsy von Muffling (Julie Halston), care pune întrebarea din mintea tuturor. „Nu mai este cu noi”, răspunde Charlotte, înainte ca Miranda să clarifice: „N-a murit” – liniștindu-i pe fanii care se temeau de ce-i mai rău pentru personaj. „Este la Londra”, explică Carrie în cele din urmă.

Într-o scenă ulterioară, Carrie și Miranda discută mai detaliat istoria recentă a fostei prietene. „I-am spus că, știi… din cauza situației actuale a pieței de cărți, pur și simplu nu avea sens să o țin ca publicist”, dezvăluie Carrie, a cărei rubrică despre sex se transformase într-o carieră de succes ca autoare, de-a lungul serialului original și a filmelor ulterioare. „Mi-a zis „bine” și apoi m-a concediat ca prietenă”.

„Nu te-a concediat”, spune Miranda. — „Doar o știi pe Samantha – i-ai șifonat orgoliul.” Apoi mărturisește că ea și Charlotte au încercat amândouă să dea de ea, dar în urma răcelii dintre Samantha și Carrie, a decis să se îndepărteze de toate, odată cu mutarea în Anglia.

„Am crezut că noi patru vom fi prietene pentru totdeauna”, oftează Carrie. Și noi, fanii serialului am crezut la fel! Iar această credință a făcut ca soarta Samanthei – în lumina deciziei lui Cattrall de a nu apărea în noul serial – să-i îngrijoreze major pe telespectatori, care au presupus că trebuie să fi murit dacă nu se află în viața celorlalte doamne.

Rămâne de văzut cum Și uite așa… va aborda în continuare noua viață a lui Samantha sau impactul pe care absența ei îl are asupra celorlalte fete. Pentru fanii mereu plini de speranță care tânjesc să vadă cvartetul central reunit, există încă o fărâmă de speranță. Dacă HBO va da undă verde unui al doilea sezon și dacă Cattrall își reconsideră poziția referitoare la Samantha, personajul îndrăgit nu este decât la o călătorie transatlantică distanță. Clasa întâi, evident – doar vorbim despre Samantha Jones!

Mary Sollosi, Entertainment Weekly, 9 decembrie

Advertisement