Amazon Prime a lansat primul trailer pentru viitorul serial A Very British Scandal, cu Claire Foy, laureată cu două statuete Emmy pentru serialul Netflix The Crown.

Foy joacă rolul Margaret Campbell, Ducesă de Argyll, alături de Paul Bettany (WandaVision) interpretul lui Ian Campbell, al 11-lea Duce de Argyll, și Julia Davis (Nighty Night) în rolul lui Maureen, Marchiza de Dufferin și Ava.

Scris de Sarah Phelps (The Pale Horse), serialul este produs de realizatorii multi-premiatului Un scandal britanic (A Very English Scandal), cu Hugh Grant. Se concentrează pe divorțul ducelui și ducesei de Argyll, unul dintre cele mai notorii cazuri juridice ale secolului al XX-lea. Renumită pentru charisma, frumusețea și stilul ei, Margaret, Ducesa de Argyll, a dominat primele pagini ale ziarelor, în timp ce divorțul a expus acuzații de fals, furt, violență, consum de droguri, luare de mită și o imagine Polaroid explicită, care avea să o bântuie pentru tot restul vieții.

Claire Foy - A Very British Scandal (Amazon Prime)
Claire Foy – A Very British Scandal (Amazon Prime)

A Very British Scandal explorează climatul social și politic al Marii Britanii de după război, analizând atitudinea față de femei și  se întreabă dacă misoginia instituțională era răspândită la acea vreme. În timp ce contemporanii ei, presa și sistemul judiciar încercau să o defăimeze, Margaret a refuzat să se retragă în liniște, deși a fost trădată de prietenii ei și dezonorată public de o societate care s-a delectat cu căderea ei în dizgrație.

Naman Ramachandran, Variety, 10 decembrie