Chiar dacă Ecaterina (Elle Fanning), din serialul de la HBO Ecaterina (The Great) obține un oarecare sprijin din partea curții pentru idealurile ei progresiste, pentru mulți, propriile lor motive egoiste au contat când s-au alăturat loviturii de stat care l-a detronat pe Petru al III-lea.

În timpul unui interviu pentru Insider, Phoebe Fox (care o interpretează pe supusa și cea mai apropiată prietenă a lui Ecaterina, Marial), spune că, după părerea ei, Marial se va pune întotdeauna pe primul loc.

Da, chiar înaintea împărătesei.

Marial (Phoebe Fox) și Ecaterina (Elle Fanning) -  The Great (Foto: Gareth Gatrell)
Marial (Phoebe Fox) și Ecaterina (Elle Fanning) – The Great (Foto: Gareth Gatrell)

„Afirm cu tărie că prioritatea numărul 1 a lui Marial este Marial”, continuă Fox.

Ea adaugă: „Noroc că-i atât de simpatică și că o îndrăgești din atât de multe motive, pentru că, în principiu, valorile ei morale sunt oarecum strâmbe.”

Toate articolele despre Ecaterina (The Great)

După ce tatăl lui Marial îl supără pe împărat, acesta îi retrage titlurile și, drept pedeapsă, îi face iobagi. Fără de veste, Marial ajunge servitoarea celor pe care îi numea odinioară prieteni și nu suportă retrogradarea.

La sfârșitul sezonului unu, vede o oportunitate de a-și recăpăta titlul nobiliar,  spunându-i lui Petru (Nicholas Hoult) despre sarcina lui Catherine și despre planurile ei de a-l detrona.

Astfel își trădează cea mai bună prietenă.

Deși Marial se strecoară, din nou, în grațiile Ecaterinei și își recapătă titlurile nobiliare în sezonul doi, Fox nu este convinsă că personajul ei cu limba ascuțită își regretă faptele sau că nu va face același lucru din nou.

 „Deși ne place să vorbim despre prietenia frumoasă dintre Marial și Ecaterina, în principiu, Marial a trădat-o și probabil o va trăda, din nou, dacă momentul o va cere”, spune Fox.

Tony McNamara, creatorul serialului, pare să fie de acord. Din momentul în care a conceput personajul lui Marial, știa că ea se va concentra asupra propriei supraviețuiri, mai degrabă decât pe urcarea Ecaterinei pe tron.

„Adevărul este că Marial, la fel ca restul curții lui Petru al III-lea, practic face totul în interes personal, cu singurul scop de a se salva și a fi în siguranță într-o curte foarte periculoasă. Așa că, în cele din urmă, cred că Marial nu încearcă să câștige pentru Rusia, ea încearcă să câștige pentru ea însăși”, a spus el pentru Collider în timpul unui interviu din 2020.

Marial își justifică trădarea spunându-și că, oricât de supărat ar fi Petru, este puțin probabil să o omoare pe Ecaterina, deoarece ea este însărcinată cu moștenitorul lui, Paul. Întru menținerea prietenei ei în viață și recuperarea propriului titlu, planul este un „lucru total logic” în mintea ei, a mai spus McNamara.

Claudia Willen, Insider, 11 decembrie