Regulile jocului urii nu sunt bine stabilite, sunt în continuă schimbare, modificându-se pentru a se adapta rapid condițiilor. Singura constantă – jucătorii săi: Lucy (Lucy Hale) și Josh (Austin Stowell), asistenți la o editură, într-un continuu duel, care nu numai că nu se privesc cu ochi buni, dar destul de des sunt pe cale să-și scoată ochii literalmente. Într-adevăr, există o linie subțire între dragoste și ură, iar la începutul Te urăsc, te iubesc (The Hating Game) al lui Peter Hutchings, Lucy și Josh sunt la câțiva pași de a oblitera acea linie pentru totdeauna. Fanii autoarei de bestseller-uri Sally Thorne, care a intrat pe scena ficțiunii de dragoste cu romanul din 2016 pe care se bazează filmul de față, vor ști cu siguranță la ce să se aștepte de la versiunea pentru marele ecran, dar cinefilii vor fi probabil încântați de o comedie romantică care îndrăznește să fie — oh la la! — cu adevărat sexy.

La fel ca multe comedii romantice, Te urăsc, te iubesc profită de încurcături majore. Când animozitatea lui Lucy față de Josh se transformă în poftă trupească, ea este sfâșiată de dilema: oare este și Josh interesat de ea, sau acesta este doar un alt joc, menit să o destabilizeze atunci când trebuie să fie pe fază mai mult decât oricând? Și, stai așa, oare îi place cu adevărat de Josh, sau este doar excitată de amestecul amețitor dintre sex-appeal-ul lui și atracția lor incendiară? (Din nou, știm răspunsul, dar este încântător să urmărim cum se desfășoară totul între acești doi seducători; ca și în carte, legătura lor are o încărcătură emoțională reală.) Fiecare pas pe care îl fac să se apropie unul de celălalt – mulți dintre acești pași bifează figurile de stil specifice genului rom-com, de la o boală neașteptată până la o călătorie în care – ah, nu! – există o singură cameră liberă, pe care trebuie s-o împartă — este urmat inevitabil de un pas înapoi.

Te urăsc, te iubesc
Te urăsc, te iubesc

Chiar dacă lumea divertismentului pare să fie ciudat de neliniștită cu privire la reintroducerea S-E-X-ului în filme (în special în comediile romantice, care odinioară păreau să uite de factorul romantic), dar Te urăsc, te iubesc nu clipește. (O secvență în care Lucy îi smulge prosopul lui Josh după duș pentru a vedea cu ce se laudă este un exemplu grozav: este amuzant și sexy și în totalitate în conformitate cu personalitatea celor doi.) Poate că filmul lui Hutchings nu merge până la scenele risqué, dar este incredibil de revigorant să vezi doi oameni care se îndrăgostesc și se exprimă prin afecțiune fizică reală. Sărutări!? Franțuzești!?! Ce lume minunată!

Kate Erbland, IndieWire, 9 decembrie

Te urăsc, te iubesc (The Hating Game) este distribuit de Ro Image 2000 și are premiera în cinematografe pe 17 decembrie.