În cel de-al doilea sezon al serialului de comedie de succes, personajul principal interpretat de Lily Collins înregistrează o dezvoltare personală în Orașul Luminilor.

Lily Collins, Emily in Paris (Netflix)

Poți interpreta comedia Netflix de succes, a lui Darren Star, nominalizată la Emmy, în mai multe feluri: ca o satiră mușcătoare a feminității; ca un portret înțelegător al unui american în toată accepțiunea cuvântului; ca un fan-fiction Sex and the City în care Carrie ajunge să-și trăiască visul parizian, în loc să renunțe la toate pentru a se căsători cu Big. (Am văzut cu toții cât de bine a decurs totul.) Emily in Paris, totuși, este, de asemenea, un act de ispășire.

Toate articolele despre Emily in Paris.

Emily Cooper nu ajunge la Paris ca o mocofancă cu fantezii à la Cenușăreasa – este deja educată, la modă și o stea în devenire în domeniul ei. Dar îi lipsește finețea. Acel je ne sais quoi. Acolo unde Sezonul 1 explorează șocul cultural și conflictul cultural, Sezonul 2, mai substanțial, se ocupă de dezvoltarea personală a lui Emily. Evoluția ei emoțională este treptată și aproape insesizabilă până spre ultimele două episoade ale sezonului, când îți dai seama dintr-o dată că da, chiar dacă este stridentă până la capăt, nu mai este naiva cu ochii mari care a coborât din taxi în arondismentul V. Există încă speranță pentru Emily.

În primul sezon, tinerica de 20 de ani adună o grămadă de interese amoroase, își face câteva prietene bune și se culcă cu unul dintre iubiții lor după o neînțelegere. Din păcate, acest din urmă fapt îngreunează Sezonul 2 cale de mai multe din cele 10 episoade de jumătate de oră, în timp ce Emily se adâncește în vinovăție și secretomanie.

În general, cel de-al doilea sezon este la fel de vioi și simpatic ca primul, Emily continuă să se complacă în triunghiul amoros cu bucătarul Gabriel (Lucas Bravo) și prietena lui aparent dulce de mierea, Camille (Camille Razat). La sfârșitul sezonului precedent, Emily s-a culcat cu Gabriel sub impresia că el a terminat-o cu Camille și pleacă din Paris pentru a-și deschide propriul restaurant în Normandia, doar pentru a afla că, până la urmă, a profitat de o oportunitate de ultimă oră pentru a rămâne în oraș. Inima sfâșiată a lui Camille în urma despărțirii, o determină pe Emily să încerce să iasă din această încurcătură mulțumind pe toată lumea, împingându-i pe Gabriel și Camille să reia legătura, în ciuda sentimentelor ei persistente pentru el. Quels imbéciles!

După tot acest timp irosit, ca să nu mai vorbim de o readucere pe tapet lentă a comedii erorilor și pașilor greșiți din sezonul 1, sezonul 2 se animă în cele din urmă în al patrulea episod, când Emily trebuie să facă față consecințelor faptelor ei. Cele mai bune scene din acest sezon o forțează să-și confrunte americanismele: tendința de a dori să rezolve în loc să asculte, încăpățânarea de a evolua după dictonul „muncește din greu, nu te juca niciodată” și respingerea limbii franceze. După ce echipa ei  de la Savoir o presează să învețe, în sfârșit, limba franceză, Emily îl lasă pe Luc să o ducă la o proiecție a clasicului triunghi amoros al lui Truffaut, Jules et Jim. Dacă Lily Collins, cea mai slabă din distribuția principală, va primi vreodată un premiu pentru acest serial, nu va fi pentru interpretarea ei dramatică, ci pentru cât de expert își măcelărește pronunția franceză pentru a sublinia lipsa de sofisticare a lui Emily. Nu poți pur și simplu să pui o beretă excentrică pe capul unei americance și să-i spui mademoiselle.

Punctul forte al lui Emily in Paris nu constă în intrigi sau dialog, ci în caracterizările sale. (Atenție la un joc de cuvinte „conjugat” v. „consumat” într-unul dintre episoadele de început.) Ca și în primul sezon, cei mai valoroși oameni de pe micul ecran sunt colegii lui Emily. În acest sezon, șefa ei exasperată, Sylvie (Philippine Leroy-Beaulieu) devine în sfârșit Miranda Priestly a eroinei noastre, abordând rolul de mentor irascibil pe care îl așteptam răbdători cu toții. Leroy-Beaulieu — seducătoare, rece — ne amintește de Isabelle Huppert cu zâmbetul ei superior. La fel ca Emily, Sylvie se trezește într-un patrulater amoros foarte european, în acest nou sezon.

Cu toate acestea, Kate Walsh (Grey’s Anatomy, Private Practice) este cea care susține adevăratul masterclass de actorie în acest sezon, în rolul Madeline, șefa lui Emily din Chicago, într-o apariție ca invitată aproape de final. Walsh este ilară și plină de spirit, jucând o femeie atât de lipsită de gust și corporatistă, încât nu poți să nu remarci cât de mult s-a maturizat Emily de la episodul pilot. Nici măcar ea nu se poate abține să nu se crispeze la… ei bine, americanismele tuturor. Vrem un spinoff Madeline in Paris! Între timp, chiar dacă Emily este o mică carieristă sclifosită, este mica noastră carieristă sclifosită.

Robyn Bahr, The Hollywood Reporter, 20 decembrie

Emily in Paris, Sezonul 2 are premiera la Netflix, pe 22 decembrie