Deși lista de mai jos doar zgârie suprafața sutelor de seriale care urmează, este un punct de plecare destul de bun. Iată câteva dintre cele mai așteptate noi seriale din 2022:

The Gilded Age, Inventing Anna, House of the Dragon, Pam & Tommy
The Gilded Age, Inventing Anna, House of the Dragon, Pam & Tommy

Un scandal britanic – A Very British Scandal (HBO)

Un scandal britanic se concentrează pe divorțul ducelui și ducesei de Argyll, unul dintre cele mai notorii cazuri juridice ale secolului al XX-lea. Renumită pentru charisma, frumusețea și stilul ei, Margaret, Ducesa de Argyll, a dominat primele pagini ale ziarelor, în timp ce divorțul a expus acuzații de fals, furt, violență, consum de droguri, luare de mită și o imagine Polaroid explicită, care avea să o bântuie pentru tot restul vieții. Un scandal britanic va avea premiera la HBO, pe 7 ianuarie.

The Gilded Age (HBO)

Cea mai recentă dramă istorică a lui Julian Fellowes are loc în 1882 și spune povestea unei tinere care se mută din Pennsylvania pentru a rămâne cu mătușile ei bătrâne la New York, după moartea tatălui ei. Acolo este prinsă într-o luptă de clasă care-i implică pe vecinii nouveau riche, în timp ce se împrietenește cu o scriitoare aspirantă de culoare, care lucrează pentru mătușa ei autoritară. Distribuția plină de stele îi include pe: Christine Baranski, Audra McDonald, Cynthia Nixon, Katie Finneran, Kelli O’Hara, Michael Cerveris și Morgan Spector.

Guillermo Del Toro’s Cabinet of Curiosities (Netflix)

Antologiile episodice sunt puține, dar sunt unele dintre serialele cele mai interesante din punct de vedere creativ pe care televiziunea le are de oferit în prezent, deoarece îi poartă pe telespectatori în lumi complet noi, în fiecare episod. Izvorâte din imaginația regizorului de film Guillermo del Toro, aceste povești sunt sortite să depășească granițele și să redefinească genul, chiar dacă toate  pornesc de la horror sau pe undeva pe acolo. Ne așteptăm ca această serie să se joace cu ideile tradiționale de horror, amestecând magia și influențele gotice, printre altele, pentru opt povești originale (dintre care două scrise de însuși del Toro).

House of the Dragon (HBO)

În loc să valorifice succesul Urzeala tronurilor (Game of Thrones) cu o continuare care să meargă pe urmele unuia dintre personajele rămase în viață la sfârșitul celor opt sezoane ale epopeii originale, HBO vine cu o serie prequel. Bazat pe „Fire & Blood” romanul lui George R.R. Martin, acest nou serial este plasat cu câteva sute de ani înainte de evenimentele din Urzeala tronurilor, după Războiul Civil Targaryen, cunoscut sub numele dansul dragonilor.

Inventing Anna (Netflix)

Creată de Shonda Rhimes, care este și producător executiv, această serie limitată care va fi lansată în februarie este inspirată de articolul din New York Magazine: „How Anna Delvey Tricked New York’s Party People”, scris de Jessica Pressler. În rolurile principale, Julia Garner din Ozark este Anna, o escroacă de origine rusă care a creat identitatea fictivă a lui Delvey, pretinzând că este o moștenitoare germană bogată și Anna Chlumsky în rolul Vivian, jurnalista care cercetează cazul Annei. Cele două personaje înfiripă o legătură dragoste / ură, în timp ce Anna evoluează pe scena socială din New York pentru a-și face prieteni și a le fura banii, în timp ce Vivian încearcă să stabilească dacă Anna este doar o escroacă sau mai e și altceva de capul ei.

Lord of the Rings (Amazon Prime)

Prequel-ul epic la franciza inspirată de romanele lui J.R.R. Tolkien va avea premiera pe 2 septembrie. Amplasată în timpul așa-numitei Epoca a doua, care este cu mii de ani înaintea evenimentelor atât din cărțile „Stăpânul inelelor”, cât și din „Hobbitul”, serialul-dramă spune povestea personajelor care se confruntă cu mult-temuta reapariție a răului pe Pământul de Mijloc. Distribuția îi include pe Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark și alții.

Monster (Netflix)

Laureatul Emmy, Evan Peters, joacă un alt rol complex din punct de vedere psihologic – criminalul în serie Jeffrey Dahmer – în seria limitată a lui Ryan Murphy și Ian Brennan. În această reiterare, povestea lui Dahmer este spusă prin ochii victimelor lui și presupunem că nu se va sfii să critice privilegiile de rasă de care s-a bucurat Dahmer și care i-au permis să recidiveze. (Dahmer a fost reținut de poliție de mai multe ori și chiar a fost acuzat de infracțiuni precum comportament indecent și lasciv, dar a fost lăsat liber cu amenzi sau condamnări cu suspendare. El a ucis 17 persoane.)

Pam & Tommy

serialul-eveniment se învârte în jurul dragostei cu năbădăi a lui Pamela Anderson și Tommy Lee  – fostul cuplu s-a căsătorit pe plaja din Mexic în 1995, la 96 de ore după ce s-au cunoscut – și a urmat scandalul cu caseta video erotică – primul clip viral din istorie. Seth Rogen va juca rolul bărbatului care ar fi furat caseta video și a dat-o publicității – electricianul nemulțumit Rand Gauthier. 

The Summer I Turned Pretty (Amazon Prime)

Adaptarea de către Netflix a seriei de cărți „To All the Boys I’ve Loved Before” a autoarei Jenny Han a fost un succes uimitor, iar acum o altă platformă de streaming speră să aibă un succes asemănător. De data aceasta este adaptat un roman anterior al lui  Han (primul din seria „The Summer I Turned Pretty” a fost lansat în 2009), iar autoarea este implicată destul de mult transpunerea poveștii pe micul ecran. Han a scris scenariul episodului pilot și servește ca co-showrunner, actualizându-și povestea pentru vremurile de azi. Serialul are în centru un triunghi amoros între o tânără (Lola Tung) și frații Conrad (Christopher Briney) și Jeremiah (Gavin Casalegno), precum și relațiile în continuă schimbare dintre mame și copiii lor.

Wednesday (Netflix)

Lumea înfiorătoare, ciudată și misterioasă a „Familiei Addams” este văzută ceva mai mult decât în trecut, printr-o lentilă feminină în acest viitor serial care spune povestea fiicei de 16 ani a familiei. Înscrisă la Academia Nevermore, Wednesday (Jenna Ortega) trebuie să jongleze stăpânirea abilităților psihice cu oprirea unor crime în serie monstruoase care terorizează orașul și cu rezolvarea unui caz de crimă vechi de 25 de ani. Ei, da! În plus, Wednesday are de-a face și cu lucruri obișnuite pentru adolescenți, cum ar fi relațiile.

The Witcher: Blood Origin (Netflix)

Un alt serial prequel (pentru că sunt la modă acum!), „Blood Origin” are acțiunea plasată cu mai mult de 1.000 de ani înaintea lumii și a timpurilor dramei originale, de data aceasta spunând povestea creării primului Witcher. Lumea elfilor din acest serial prezintă, de asemenea, evenimentele care conduc la conjuncția sferelor, ceea ce determină contopirea lumii monștrilor, oamenilor și elfilor.

Danielle Turchiano, Variety, 3 ianuarie