Chris Noth a fost eliminat din episodul final al serialului continuare la Totul despre sex (Sex and the City) de la HBO – Și uite așa (And Just Like That…), anunță Variety. HBO va difuza ultimul episod al sezonului, pe 3 februarie.

Chris Noth, Sarah Jessica Parker - Și uite așa... (HBO)
Chris Noth, Sarah Jessica Parker – Și uite așa… (HBO)

Personajul lui Noth, Mr. Big, a murit în primul episod din Și uite așa…, în urma unui atac de cord după exercițiul fizic pe bicicleta Peloton. Noth ar fi urmat să apară la final, în timpul unei secvențe închipuite, în care Carrie (Sarah Jessica Parker) îl întâlnește pe Big în timp ce se află pe Pont des Arts din Paris, pentru a-i împrăștia cenușa.

Potrivit declarațiilor, echipa de creație din spatele Și uite așa… a decis că scena lui Noth destinată finalului sezonului nu este suficient de semnificativă din punct de vedere narativ, pentru a justifica salvarea ei de pe podeaua sălii de editare.

În ultimele săptămâni, mai multe femei au venit cu acuzații de agresiune sexuală împotriva lui Noth. Actorul a negat primele două acuzații în decembrie, spunând într-un comunicat: „Acuzațiile împotriva mea făcute de persoane pe care le-am întâlnit cu ani, chiar decenii în urmă sunt categoric false. Aceste declarații ar fi putut fi de acum 30 de ani sau de acum 30 de zile – nu înseamnă întotdeauna nu – aceasta este o graniță pe care n-am încălcat-o. Întâlnirile au fost consensuale. Este dificil să nu luăm în considerare momentul în care apar aceste acuzații. Nu știu sigur de ce ies la suprafață acum, dar știu măcar atât: nu le-am agresat pe aceste femei.”

În urma acuzațiilor, CBS i-a retras lui Noth rolul principal din serialul polițist The Equalizer.

Zack Sharf, Variety, 5 ianuarie