Fanii înrăiți ai Totul despre sex (Sex and the City) au recunoscut, cu siguranță, omagiul subtil pentru episodul final, când, în timpul episodului 8 al serialului Și uite așa… (And Just Like That…), Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) a scos la iveală una dintre cele mai emblematice rochii ale sale.

În episodul de săptămâna trecută, în timp ce Carrie încearcă să catalogheze o parte din hainele ei de designer din depozit, ea scoate rochia în vălurele Mille Feuille, Atelier Versace, pe care a purtat-o în noaptea în care a sosit la Paris și a fost lăsată baltă de iubitul ei de atunci, Aleksandr Petrovsky, în finala din două părți a Totul despre sex, din 2004.

Sarah Jessica Parker - Totul despre Sex (HBO)
Sarah Jessica Parker – Totul despre Sex (HBO)

„Vrei să vezi ceva uimitor?” o întreabă Carrie pe prietena ei, Seema Patel. „Nu vreau să mă laud, dar sunt foarte mândră de ea.”

Carrie scoate apoi rochia delicată, gri Versace, care se pare că a fost cea mai scumpă rochie (evaluată la 80.000 de dolari) pe care a purtat-o în serialul HBO.

„OK, la ce naiba mă uit?” întreabă Seema.

„La un Versace”, răspunde Carrie. „Am purtat-o doar de două ori. O dată la Paris. Și o dată aici, doar de dragul ei. M-am așezat la fereastra aia și am mâncat o cutie întreagă de Jiffy Pop.”

Designerul de costume al serialului Totul despre Sex, Patricia Field, nu s-a putut alătura echipei Și uite așa…, întrucât era ocupată cu designul ținutelor din  Sezonul 2 al lui Emily in Paris. Dar ea a dezvăluit anterior că rochia Versace a lui Carrie a fost momentul de modă preferat din toate sezoanele serialului de succes.

„Când am filmat [penultimul episod], Carrie aștepta ca Aleksandr să vină în camera ei de hotel din Paris și, până la urmă, a apărut foarte târziu”, a continuat designerul de costume. “Acea rochie este uriașă. Am pus-o pe pat și a acoperit literalmente tot patul. A fost momentul ei perfect de prințesă.”

Kaitlyn Frey, People, 20 ianuarie