Actrița în vârstă de 62 de ani nu înțelege de ce oamenii sunt atât de porniți împotriva îmbătrânirii, ceea ce, subliniază ea, este „cât se poate de natural”

Emma Thompson (Foto: Roy Rochlin/Getty Images)
Emma Thompson (Foto: Roy Rochlin/Getty Images)

Nu o veți prinde pe Emma Thompson sub cuțit pentru o operație estetică prea curând.

Actrița în vârstă de 62 de ani, care joacă în filmul Good luck to You, Leo Grande, despre o văduvă care angajează un tânăr gigolo pentru a putea explora, în sfârșit, intimitatea sexuală care-i lipsise în căsătorie, a stat de vorbă cu revista The Wrap, despre cum este să fii în ziua de azi, o actriță la 60 de ani.

Când a fost întrebată dacă a luat vreodată în considerare o operație estetică, Thompson a răspuns vehement că este împotrivă.

„De ce ți-ai face asta, pur și simplu nu înțeleg”, a spus ea. „Sincer, cred că să tai din tine ceva pentru a-l pune în alt loc pentru a evita să pară că faci ceea ce faci, de fapt, adică îmbătrânești, ceea ce este cu desăvârșire natural, este o formă de psihoză colectivă. Chiar cred este un lucru foarte ciudat.”

De două ori laureata cu premiul Academiei a spus că „unul dintre marile triumfuri” ale filmului, care a avut premiera virtuală la Festivalul de Film de la Sundance, duminică, „este că prezintă corpul nelucrat.”

Pentru a se pregăti pentru rol, (Thompson are o scenă nud frontală), ea și co-starul Daryl McCormack, care joacă rolul gigoloului, împreună cu regizoarea Sophie Hyde, au repetat „dezbrăcați complet și am vorbit despre trupurile noastre, am vorbit despre relația noastră cu trupurile noastre, le-am desenat, am discutat despre lucrurile pe care le considerăm dificile, lucrurile care ne plac la ele [și] ne-am descris unul altuia corpurile”, a spus Thompson în timpul unui interviu pentru Sundance’s Cinema Café.

Ea a adăugat că i-a fost greu să se dezbrace complet din cauza așteptărilor societății.

„Este foarte dificil să fii nud la 62 de ani”, a spus ea. „Nimic nu s-a schimbat în ceea ce privește cerințele îngrozitoare adresate femeilor din lumea reală, dar și în actorie. Ideea asta de a fi slabă este, încă, valabilă la fel ca până acum și, de fapt, în anumite privințe, cred că este mai rău acum.”

Thompson a spus că vârsta ei a ajutat și, în același timp, a înrăutățit lucrurile.

„Nu cred că aș fi putut face asta înainte de vârsta pe care o am”, a mărturisit ea. „Și totuși, desigur, vârsta pe care o am face totul extrem de dificil, deoarece nu suntem obișnuiți să vedem corpuri nelucrate pe ecran”.

Dar faptul că l-a avut pe McCormack alături a făcut totul mai ușor.

„A fost foarte important că am putut să ne ținem în brațe și să râdem”, a spus Thompson.

Julie Mazziotta, People, 24 ianuarie