În Crescuți de Lupi (Raised by Wolves), Sezonul 1 am făcut cunoștință cu Mama (Amanda Collin) și Tata (Abubakar Salim), androizii trimiși de pe Pământ pe planeta Kepler-22b, o planetă reală, situată la 600 de ani lumină de Pământ, în constelația Cygnus. În serial, Mama și Tata își cresc copiii pe planetă timp de aproximativ 12 ani înainte de a sosi alte ființe umane de pe Pământ.

Crescuți de lupi (HBO)
Crescuți de lupi (HBO)

În Crescuți de lupi Sezonul 2, atât Mama, cât și Tata sunt acum în Zona Tropicală. După ce supraviețuiesc tentativei lor de sinucidere pentru a distruge vlăstarul Mamei asemănător unui șarpe, perechea hotărăște să continue misiunea de a-și crește grupul de copii pe Kepler-22b.  Noua regiune nu numai că prezintă noi oameni atei, controlați de o inteligență artificială numită The Trust, dar vine și cu noi terenuri și resurse, precum și noi pericole. Iată tot ce știm până acum despre Zona Tropicală din Crescuți de lupi:

Vehiculele nu pot zbura în Zona Tropicală

Crescuți de lupi (HBO)
Crescuți de lupi (HBO)

Deși încă nu avem o explicație, din anumite motive mijloacele de transport aeriene nu pot zbura în mare parte din Zona Tropicală. Asta s-ar putea datora unui tip de anomalie gravitațională care inhibă zborul. Ar putea fi, de asemenea, un fel de câmp de forță, fie creat de o specie inteligentă, fie de o putere exterioară. În orice caz, locuitorii folosesc vehicule terestre pentru a se deplasa, în timp ce aparatele de zbor sunt blocate la sol.

Zona Tropicală este înconjurată de ape acide

Aflăm destul de repede că „marea” din jurul zonei nu este apă, ci un tip de acid. Marcus (Travis Fimmel) este primul care descoperă acest lucru când se prăbușește cu o navetă în marea acidă, de-abia scăpând cu viața, în timp ce naveta se topește sub ochii lui. Mai târziu, un alt grup de oameni sunt surprinși de mareea acidă și se dezintegrează pe loc. Nu avem nici o explicație cu privire la motivul pentru care marea acidă există pe Kepler-22b, dar nu este neobișnuit ca anumite planete să aibă diferite tipuri de medii înconjurătoare extreme.

Zona Tropicală are mai multă hrană

Crescuți de lupi (HBO)
Crescuți de lupi (HBO)

Un alt aspect al Zonei Topicale este că are o mulțime de hrană mai sănătoasă pentru oameni, inclusiv fructe și vegetale locale. Rezerva abundentă de hrană schimbă situația pentru Mama și Tata, întrucât obținerea nutrimentelor a fost o problemă mare în Sezonul 1 din Crescuți de lupi. Campion (Winta McGrath) trebuie să fie cel mai fericit dintre toți; în Sezonul 1 căuta ardent noi surse de hrană, astfel încât să nu fie nevoiți să omoare orice vietate pentru a supraviețui.

Peșteri cu obiecte de cult ale lui Sol

Travis Fimmel - Crescuți de lupi (HBO)
Travis Fimmel – Crescuți de lupi (HBO)

Peșterile și abisurile sunt o caracteristică importantă pentru Kepler-22b, în special în Sezonul 1 din Crescuți de lupi și, aparent, Zona Tropicală nu este diferită. Marcus se refugiază în peșterile de pe coastă după ce scapă din marea acidă, transformând-o pe una dintre ele într-un fel de templu pentru Sol, care pare să fi fost construit special în acest scop. Nu este clar cum a ajuns să fie acolo, dar se pliază perfect pe nevoia lui Marcus de loc de cult și sanctuar.

Toate articolele despre Crescuți de lupi

Munți înalți cu vârfuri înzăpezite

În timp ce formațiunile muntoase erau prezente și de cealaltă parte a Kepler-22b, ele par să fie mult mai întinse și mai înalte în Zona Tropicală. În mod ironic, munții sunt suficient de înalți pentru a fi acoperiți de zăpadă, prima oară când vedem așa ceva pe planetă. Un astfel de vârf devine bârlogul „copilului” Mamei, în formă de șarpe, creatură cunoscută sub numele de Numărul 7, care tratează zăpada și gheața ca pe un fel de cuib.

 Paul Shirey, ScreenRant, 3 ianuarie