Cine a zis că nu mai există comedii romantice bune? Uneori nu este nevoie decât de o idee strălucită, o distribuție talentată, scenariști buni și un regizor care să mențină lucrurile bine înfipte într-o realitate „romantică” suficientă, pentru a o împiedica să sară calul cu partea de „comedie”.

Acesta este exact cazul lui I Want You Back, cadoul Amazon Prime pentru weekendul de Valentine’s Day, cu o premisă foarte amuzantă, cu care ne-am putea identifica, care relatează consecințele unei despărțiri – de fapt, două despărțiri – și hotărârea părților vătămate să-și recupereze „sufletele pereche” prin distrugerea noilor relații.

Complet necunoscuții Peter (Charlie Day) și Emma (Jenny Slate) se apropie datorită faptului că li s-au dat papucii în același timp și sunt obsedați de foștii care își văd de viață fără ei. Supărarea lor se transformă rapid în furie atunci când descoperă că foștii lor iubiți i-au înlocuit cu alternative mai tinere și mai sexy, așa că pun la cale un plan pentru a se infiltra și a distruge relațiile înmugurite. Peter se împrietenește la sala de fitness cu fostul lui Emma, Noah (Scott Eastwood), în timp ce Emma încearcă să intervină între fosta lui Peter, Anne (Gina Rodriguez) și noul ei iubit, Logan (Manny Jacinto).

Ceea ce-i animă pe ce doi are o latură interesant de narcisistă și iluzorie, o negare totală a realității lor imediate și o insistență încăpățânată că sunt mai buni și mai dezirabili decât noii parteneri ai foștilor. Este fantezia celor cu inima frântă și, poate unii dintre noi au trecut prin așa ceva, dar planul pus în acțiune conduce filmul spre ceva mai nebunesc și mai puțin familiar.

Pentru ca noi să ajungem să-i îndrăgim pe cei doi, scenariștii fac tot posibilul pentru a le compensa comportamentul dement. Visul personajului lui Day este să revoluționeze traiul în azilele de bătrâni, așa că îl vedem ajutând persoanele în vârstă, în timp ce personajul lui Slate leagă o prietenie cu un elev de gimnaziu cu probleme și are nevoie de sfaturi pentru a face față unei situații parentale precare. La miezul filmului există o reticență ciudată de a atinge partea întunecată; scenariul îi transformă în cei mai simpatici hărțuitori pe care i-am întâlnit vreodată, în loc de ceva mai confuz și mai credibil.

I Want You Back
I Want You Back

Precis există o versiune mult mai bună a lui I Want You Back pe undeva, cu câteva revizuiri de scenariu și poate fără acel cameo al lui Pete Davidson, dar chiar și așa, este o versiune mult mai bună a unei comedii romantice decât ne-am obișnuit să vedem pe platformele de streaming în ultimul timp.

Benjamin Lee, The Guardian, 9 februarie

I Want You Back are premiera la Amazon Prime, pe 11 februarie.