O cântăreață pop se căsătorește dintr-un impuls cu un străin, după ce descoperă că logodnicul ei a înșelat-o, în această comedie romantică regizată de Kat Coiro.

Mărită-te cu mine

Pe la începutul lui Mărită-te cu mine (Marry Me), un personaj spune că povestea de dragoste pe care o urmărim, între starul pop Kat Valdez (Jennifer Lopez) și tipul obișnuit Charlie Gilbert (Owen Wilson), nu este un basm. Logodna tocmai anulată a lui Kat cu superstarul Bastian (Maluma) – a fost basmul. Ceea ce au Kat și Charlie este altceva, poate ceva mai real și mai serios.

Asta-i ridicol, desigur. Întregul punct de vedere al lui Mărită-te cu mine este că cei doi trăiesc un basm. Altfel cum să descrii o poveste de dragoste care începe cu Kat care-i dă papucii logodnicului care a înșelat-o, la concertul transmis în direct, care urma să fie nunta lor, alegându-l pe străinul Charlie din mulțime ca soț și apoi îndrăgostindu-se de el fără să vrea? Dar Mărită-te cu mine este suficient de inteligent să știe că insistând pe contrariu face parte din dans și își construiește relația centrală în jurul atracției îndeajuns  de dulce și sinceră, încât să ne facă s-o acceptăm dornici, timp de 112 minute.

Mărită-te cu mine este o comedie romantică de studio, grandioasă și spumoasă, de genul celor la care Lopez obișnuia să fie cap de afiș acum 20 de ani – sau poate mai exact, de genul celor în care juca Julia Roberts înaintea ei, deoarece intriga este practic Notting Hill cu o aluzie în sens invers la Pretty Woman. Avem parte de întâlniri drăgălașe și gesturi romantice mărețe, o prietenă amuzantă (Parker, colega lui Charlie, interpretată de Sarah Silverman) și un copilaș adorabil (fiica lui Charlie, Lou, interpretată de Chloe Coleman). Starurile sunt superbe, vestimentația este uluitoare, iar imobilele sunt de invidiat – chiar și Charlie, profesor de matematică la liceu, se bucură de un apartament neverosimil de spațios din New York – iar regizoarea Kat Coiro surprinde totul cu un strop de culoare și strălucirea splendidă din care sunt făcute visele din marele oraș.

Dacă am sugera că Lopez se interpretează pur și simplu pe sine ar însemna să nu-i acordăm suficient credit pentru cât de fără efort strălucește pe ecran în rolul lui Kat, indiferent dacă se adresează unei arene pline sau este relaxată acasă la Charlie, îmbrăcată cu una din cămășile lui vechi. Dar personajul i se potrivește lui Lopez aproape la fel de comod precum corsajele cu pietre prețioase pe care le poartă Kat pe scenă. Privirile fugare la viața lui Kat din culise — roiurile de paparazzi, anturajul plin de viață, programul nesfârșit de promoții și interviuri — sunt suficient de aproape de ceea ce știm despre realitatea lui Lopez pentru a părea ca o mostră din viața ei, deși una care trece rapid peste părțile mai dure sau mai banale. (Dacă totul ar fi prea real ar strica distracția, la urma urmei.) La fel și cu părerea optimistă a lui Kat despre dragoste, în ciuda șirului de eșecuri romantice care au ținut titlul ziarelor.

Dar puteți fi siguri – Mărită-te cu mine este spectacolul lui Kat. În timp ce scenariul (de John Rogers, Tami Sagher și Harper Hill) se străduiește să-i dea lui Charlie o viață proprie, care se învârte în principal în jurul lui Lou și al clubului de matematică din liceu, Charlie intră în lumea lui Kat, nu invers. Chiar și atunci când vine în vizită în sala lui de clasă sau îi întâlnește prietenii, ea este cea care poate transforma o zi obișnuită de școală, într-un eveniment unic doar prin simpla apariție.

Deși Kat și Charlie ajung împreună dintr-un act impulsiv nebunesc, Mărită-te cu mine permite relației în sine să evolueze natural, de la o interacțiune publică sau o conversație privată la alta. Atracția dintre ei nu este intensitatea amețitoare a primei iubiri, ci strălucirea caldă și constantă a doi oameni care au trecut prin destule pentru a recunoaște un lucru rar și bun atunci când li se întâmplă.

Poate Mărită-te cu mine nu merge îndeajuns de departe pentru a profita de absurditatea premisei sale inițiale; cei care speră că filmul ar putea împinge genul către cele mai extravagante limite ar putea fi surprinși de cât de (relativ) discretă ajunge povestea lor de dragoste. Dar, uneori, acesta este cel mai plăcut tip de basm – unul aproape atât de convingător, încât poți uita pentru o clipă că totul este numai un vis.

Angie Han, The Hollywood Reporter, 10 februarie

Mărită-te cu mine (Marry Me) este distribuit de Ro Image 2000 și are premiera în cinematografe pe 11 februarie.