Care este povestea scheletului de android pe care l-a descoperit Tata și care se pare că revine la viață în laboratorul lui din Crescuți de lupi, Sezonul 2?

Abubakar Salim - Crescuți de lupi (HBO)
Abubakar Salim – Crescuți de lupi (HBO)

O serie de semne de întrebare noi au apărut în sezonul 2 al serialului Crescuți de lupi (Raised by Wolves), unul dintre ele fiind misterul scheletului descoperit de Tata, rămășițe care par a fi ale unui android mort. Cuprins de curiozitate, Tata aduce bucățile de schelet în laboratorul său, unde descoperă că reacționează la substanța care curge în interiorul androizilor, refăcându-se organic cu fiecare nouă doză de substanță. Intrigat de această reacție, Tata continuă să picure lichid peste rămășițe, urmărind cum par să se schimbe și să se refacă cu fiecare nouă administrare pe o perioadă de timp. Acest lucru ridică o serie de întrebări cu privire la procesul prin care trece androidul, respectiv de unde a venit și de cât timp a fost acolo.

Toate articolele despre Crescuți de lupi

În Crescuți de lupi Sezonul 1, mama a avut o viziune cu androizii de pe Kepler-22b, când era pe cale să-l nască pe Numărul 7, „bebeluşul” de forma unui şarpe, pe care îl eliberează în sălbăticie. În plus, ea descoperă și niște rămășițe, deși de cealaltă parte a planetei. În viziunea ei, acei androizi erau aparent funcționali, unii dintre ei vărsând același sânge alb de android, care curge și prin trupurile Mamei și Tatălui. Viziunile și rămășițele găsite ulterior pe Kepler-22b, sugerează că niște androizi de vreun fel au fost pe planetă cu mult înainte ca Mama și Tata să sosească, cu atât mai puțin noii locuitori umani de pe Pământ. Dar cum au ajuns acolo, care a fost scopul lor și ce a condus la moartea lor încă nu știm.

Deși este cât se poate de evident că sângele alb de android ajută la refacerea rămășițelor găsite de Tata, cine sau ce va deveni acel android este încă un mister în Sezonul 2, episodul 3 din Crescuți de lupi. Cu toate acestea, avem câteva indicii despre cine ar putea să fie acel android. Pe măsură ce androidul continuă să se refacă cu fiecare nouă administrare de fluid, părând ca însăși ceea ce pare a fi miezul să prindă viață, Tata trebuie să facă rost de mai multe resurse pentru a continua procesul. Astfel participă la o luptă în stil gladiator la o tabără de  aprovizionare, pentru a câștiga ceea ce are nevoie. Obținerea acestor resurse va duce, fără îndoială, la refacerea completă a androidului. Iar identitatea acestui android a fost oarecum dată în vileag în anunțul de casting al HBO, pentru Sezonul 2 din Crescuți de lupi.

Anul trecut au fost anunțate noile nume care se alătură distribuției serialului, inclusiv cel al actriței Selina Jones. Rolul lui Jones a fost descris astfel: „Jones o va juca pe „Bunica”, un fel de zeitate-android, construit cu mii de ani în urmă de membrii unei civilizații dispărute, care a existat pe Kepler 22b”. Acest anunț de casting este cheia a ceea ce se întâmplă cu androidul lui Tata, întrucât indică destul de clar cum urmează să arate androidul mort odată readus la viață.

Adevărata întrebare este cum va fi Bunica și ce va face odată ce va reveni la funcționalitatea deplină. Tata poate să fi trezit ceva foarte puternic și bun sau ceva foarte puternic și malefic, dar este imposibil de spus încă. Existența Bunicii adâncește și mai mult misterul serialului Crescuți de lupi, deoarece confirmarea existenței unui android vechi de mii de ani pe Kepler-22b, ridică mai multe întrebări la care trebuie să se răspundă. Fără îndoială androidul-schelet, care este cu siguranță Bunica, va fi o poartă de intrare în mitologia planetei pe care au aterizat Mama și Tata în sezonul 1 din Crescuți de lupi.

Paul Shirey, ScreenRant, 10 februarie