Noul coșmar al lui Jordan Peele va sosi la vară, în cinematografe. Universal Pictures a lansat primul trailer pentru Nope, al treilea lungmetraj al apreciatului regizor care a realizat Fugi! (Get Out) și Noi (Us).

La fel ca atunci când Noi a fost anunțat, intriga lui Nope a fost în mare parte ținută în secret până acum. Când proiectul a fost anunțat în februarie 2021, singura informație pe care am avut-o a fost că Daniel Kaluuya, care a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul principal din Fugi!, va colabora, din nou, cu Peele și că Keke Palmer fusese distribuită întru-un rol cheie. Steven Yeun s-a alăturat distribuției o lună mai târziu, iar Barbie Ferreira, Brandon Perea și Michael Wincott au completat ulterior ansamblul.

Acum, primul trailer oficial oferă în sfârșit câteva detalii despre film. Personajele lui Kaluuya și Palmer au o fermă unde sunt antrenați cai pentru producțiile de la Hollywood, Steven Yeun pare a fi un fel de crainic de rodeo și acel nor de rău augur care plutește deasupra ținutului… ei bine, arată ca un nor de rău augur. Dar, de asemenea, pare să aspire suflete nefericite sus, în cer.

„Ce este un miracol nefast? Avem un cuvânt pentru asta?” întreabă personajul lui Kaluuya.

Daniel Kaluuya, Keke Palmer - Nope
Daniel Kaluuya, Keke Palmer – Nope

Primele două filme ale lui Peele, Fugi! și Noi, au fost ambele foarte apreciate pentru explorarea problemelor sociale prin intermediul genului horror. Pentru Fugi!, Peele a primit Oscarul pentru Cel mai bun scenariu original și nominalizări pentru Cel mai bun film și Cel mai bun regizor.

Wilson Chapman, Variety, 13 februarie