După ce weekendul acesta ați năvălit cu toții la mall să vedeți comedia romantică a momentului – Mărită-te cu mine (Marry Me), v-ați trezit că pe 14 februarie, exact de Valentine’s Day, obosiți după o zi la serviciu, soțul vă propune un film cu Van Damme. Nu puneți mâna pe tigaie să-i arătați lui, Van Damme! Mai bine alegeți de comun acord unul din titlurile de mai jos:

Ultima scrisoare de dragoste – The Last Letter From Your Lover

Această dublă poveste de dragoste, cu acțiunea plasată pe Riviera Franceză, respectiv Londra, în anii 1960 și în prezent, spune povestea lui Ellie (Felicity Jones), o tânără jurnalistă din Londra contemporană, care descoperă în arhivă o serie de scrisori de dragoste, care relatează o aventură romantică intensă, dar fără noroc din anii ’60. Ellie și arhivarul ziarului se apropie din ce în ce mai mult pe măsură ce încearcă să-i găsească pe expeditori, care sunt amândoi încă în viață, și-i încurajează să-și scrie, unul altuia, o ultimă scrisoare.

The Map of Tiny Perfect Things

În ultimul an au fost lansate o mulțime de filme care se bazează pe conceptul de buclă temporală à la Groundhog Day (oare de ce?!), dar The Map of Tiny Perfect Things ar putea fi cel mai dulce dintre ele. Doi adolescenți descoperă că retrăiesc aceeași zi iar și iar și decid să profite de anomalie pentru a cartografia cele mai bune lucruri care se întâmplă în acea zi, până când unul dintre ei încearcă să găsească o cale de a ieși din bucla temporală. Dacă ar fi să ne luăm după trailer, filmul va trece de la comedie spumoasă la dramă romantică lacrimogenă în aproximativ cinci secunde. (Marie Claire)

Deux

Departe de anii de dragoste de liceu, Deux se concentrează pe două femei pensionare care au fost îndrăgostite, în secret, timp de zeci de ani. Familiile Ninei (Barbara Sukowa) și ale lui Madeleine (Martine Chevallier) cred că sunt doar vecine, deoarece stau în două apartamente la ultimul etaj al clădirii lor – dar ele trăiau fericite împreună, când are loc un eveniment neprevăzut și una dintre fiice află adevărul despre cuplu. (Looper)

Îți amintești – Little Fish

Olivia Cooke (Sound of Metal) și Jack O’Connell (Unbroken) joacă rolul unui cuplu care trăiește într-o lume devastată de o pandemie, care le afectează oamenilor sistemul nervos central și îi face să-și piardă toate amintirile. O’Connell s-a molipsit de această boală mortală și, în timp ce cei doi încearcă să supraviețuiască în această lume nouă înspăimântătoare, ei încearcă, de asemenea, să mențină vii punctele forte emoționale, profunde ale relației lor.

Supernova

Supernova este o altă poveste a unui cuplu care se confruntă cu perspectiva amintirilor pierdute – de data aceasta din cauza demenței senile. Sam (Colin Firth) și Tucker (Stanley Tucci) sunt parteneri romantici de 20 de ani și decid să facă o călătorie pentru a-și vizita familia, prietenii și locurile dragi din trecutul lor. Tucker tocmai a fost diagnosticat cu demență cu debut precoce, ceea ce face ca această perioadă împreună să fie înduioșător de importantă.

The Ultimate Playlist of Noise

Sinopsisul acestui film lacrimogen, vivace sună ca o combinație dintre High Fidelity și Sub aceeași stea (The Fault In Our Stars), adică de neratat. Povestea se concentrează pe Marcus, un adolescent obsedat de sunete, care este diagnosticat cu o tumoare pe creier care, în cele din urmă, îl va lăsa fără auz. Hotărât să înregistreze cât de multe sunete poate înainte de a surzi, Marcus pornește la drum cu o muziciană (interpretată de Madeline Brewer din The Handmaid’s Tale).

Queen Bees

Queen Bees prezintă dinamica socială tăioasă specifică filmelor cu adolescenți, dar este plasat într-o fază foarte diferită a vieții. În film, Ellen Burstyn joacă rolul unei văduve care se mută într-un azil de bătrâni, cât timp casa ei este renovată. Printre surprizele de care are parte în locuința ei (temporară) se numără și o poveste de dragoste cu personajul lui James Caan.

Long Story Short

Încă unul dintre acele filme în care timpul este distorsionat, cu un titlul foarte potrivit. Rafe Spall joacă rolul lui Teddy, a cărui viață este blocată fără de veste pe repede înainte, a doua zi după nuntă, iar fiecare an din viața lui se scurge la fiecare câteva minute. Pe măsură ce căsnicia lui care, din punct de vedere tehnic durează de ani de zile, începe să se ducă de râpă în câteva minute, Teddy încearcă să profite de fiecare secundă (la propriu) să recâștige iubirea soției.

În teorie – Good On Paper

Acest film se învârte în jurul unei „prietenii” în devenire care se formează între o actriță de stand-up comedy (Andrea) și un manager de fonduri de investiții (Dennis), acesta din urmă reușind să-și țină propria viață un secret, în timp ce își croiește drum spre inima ei. Lucrurile iau amploare și Dennis devine o parte indispensabilă a vieții Andreei, dar pe măsură ce ea descoperă multe, multe inadvertențe, începe să se întrebe dacă sunt buni cu adevărat unul pentru celălalt sau numai în teorie?

I’m Your Man

Alma, un om de știință la Muzeul Pergamon din Berlin este convinsă să participe la un studiu, pentru a obține finanțare pentru cercetarea ei. Timp de trei săptămâni, trebuie să trăiască cu Tom, un robot umanoid conceput să fie partenerul de viață perfect pentru ea.

Maren Eggert, Dan Stevens - I'm Your Man
Maren Eggert, Dan Stevens – I’m Your Man

El arată cum imperfecțiunile ei sunt esențiale. Alma își descrie durerea ca fiind banală și jalnică, iar răspunsul lui este unul dintre cele mai bune din 2021: „Este jalnică. Durerea ta este jalnică pentru că este relativă. Dar, în același timp, nu este jalnică, pentru că face parte din tine și de aceea o iubesc.” Atât de multe filme sunt despre iubirea frumuseții și grației celuilalt – I’m Your Man este despre cum trebuie să îndrăgim și durerea jalnică a celuilalt și, mai important, trebuie să ne-o iubim pe a noastră. Ce este mai uman decât atât?