Holland dă totul în rolul unui vânător de comori fără scrupule, Nathan Drake, într-o adaptare după PlayStation plină de clișee, bogată în efecte speciale, dar săracă emoțional. Uncharted.

Cu precizie de laser, cu exactitatea unui savant laureat al premiului Nobel sau a unui neurochirurg de talie mondială, acest film se ridică exact la înălțimea a ceea ce v-ați aștepta de la un film bazat pe un joc video PlayStation. Este o uriașă aventură, plină de acțiune în fața ecranului verde, cu un raport rezonabil preț-zbang, dar un algoritm de box office acolo unde ar trebui să fie inima. Este vorba despre câțiva tipi musculoși pe urmele unei comori pierdute din secolul al XVI-lea, aparținând legendarului explorator Ferdinand Magellan; filmul se inspiră voios din Indiana Jones, filmele Comoara națională (National Treasure) cu Nicolas Cage și există și un strop de Tâlharii (The Goonies) pe acolo pe undeva.

Tom Holland a lucrat serios cu antrenorul său personal pentru rolul lui Nathan Drake, un băiat dur, cu abdomenul în pătrățele și un talent pentru parkour care pare să fie doar parțial ajutat de cascadori. Acum câștigă un ban cinstit cu o slujbă de barman, dar este și hoț de buzunare, îi jupoaie pe oamenii bogați din bar și visează să găsească comoara lui Magellan, despre care adoratul său frate mai mare i-a povestit odinioară, înainte să dispară în mod misterios.

Aici intră în scenă Sully Sullivan (interpretat de un Mark Wahlberg indiferent, care pare să nu fie pe deplin mulțumit ca vioara a doua), care vine în barul lui Nate cel iute de mână, cu o propunere: o scenă furată din Ocean’s Eleven, când  George Clooney și Matt Damon se întâlnesc prima oară. Ei fac echipă pentru a căuta aurul și poate să-l găsească și pe fratele lui Nate. Dar, pe parcurs, se întâlnesc cu niște oponenți duri: căutătoarea de comori Chloe (Sophia Ali) și luptătorul de arte marțiale, rece ca gheața – Braddock (Tati Gabrielle), care este pe statul de plată al personajului negativ, cu vocea suavă – Moncada (Antonio Banderas).

Uncharted
Uncharted

Rebelii simpatici cutreieră locație formidabilă după locație formidabilă și totul decurge destul de bine, cu câteva tușe spectaculoase. Holland dă totul, dar restul distribuției pare ceva mai puțin implicată. Un film ca o hologramă: eficient, dar fără suflet.

Peter Bradshaw, The Guardian, 11 februarie

Uncharted este distribuit de InterComFilm Romania și are premiera în cinematografe, pe 18 februarie