A murit Sue?!

În cel mai recent episod al distopiei SF Crescuți de lupi (Raised By Wolves) de la HBO Max, „The Tree”, o vedem pe Sue (Niamh Algar) că îndeplinește comanda „Semnalului” de a planta o sămânță, după ce a furat o cutie în formă de dodecaedru. După ce nu reușește să o deschidă cu ajutorul laserului, ea reușește să o deschidă… cu un cântec de leagăn.

În cutie este o sămânță, care se implantează în corpul ei când o atinge cu mâna, iar apoi o determină să sape în pământ. După care, Marcus și Paul se trezesc de dimineață și găsesc un copac în fața lor. Marcus mușcă dintr-un fruct, ceea ce determină ondulații în scoarța copacului.

Prin urmare, se pare că Sue s-a sacrificat, iar Algar discută întorsătura ciudată a evenimentelor, într-o conversație exclusivă cu Digital Spy.

Niamh Algar - Crescuți de lupi (HBO) Foto: Coco Van Opens
Niamh Algar – Crescuți de lupi (HBO) Foto: Coco Van Opens

Ea explică: „Ei bine, chiar este Sue cea care se transformă în copac. Acum este arborele cunoașterii. Ideea este că ea a făcut un târg cu Sol (sau Semnalul); a vrut să-l protejeze pe Paul cu orice preț: „nu-i face rău. Fac orice vrei, dar nu-l răni pe Paul.”

„Deci asta a fost un fel de monedă de schimb, oarecum. S-a sacrificat, pentru a-l salva pe Paul. Ideea este atât de poetică. Și faptul că pare a fi capătul de drum al personajului… o metodă formidabilă de a ieși din peisaj.”

Algar recunoaște că atunci când a auzit despre scenă, a fost curioasă să știe dacă fanii chiar o vor vedea cum se transformă în copac.

„Am discutat mult despre scena asta – cum vom fi capabili să facem asta din punct de vedere fizic”, își amintește ea. „Eu și [regizorul] Alex [Gabassi] am venit cu ideea să vedem cum sămânța pune stăpânire pe gazdă și cum ar arăta totul. [Creatorul serialului] Aaron [Guzikowski] a scris în scenariu că ea sapă ca un câine [râde] .

„Eram sus pe munte. Departamentul de artă a săpat o groapă în pământ și apoi a bătătorit-o, lăsând urme de bocanc să fie ușor de găsit și de săpat. Dar când am ajuns acolo, am ratat semnul și am început să sap și să sap și să sap.

„Dacă puneți pauză episodului când ea sapă, veți vedea cum îmi curge sânge pe braț. Eram hotărâtă! M-am ales cu bășici și tăieturi. Așa că, da, m-am dedicat trup și suflet… chiar am încercat asta. Am săpat ca și cum viața mea ar depinde de asta.”

Elaborând asupra elementului de horror corporal, Algar spune că săpatul a fost „aproape o chestie instinctuală, animalică.”

„Și să te lași în voia instinctului animalic… este un fel de reflectare a sensului biblic – Romulus și Remus. Nu încercăm să-i dăm publicului mură în gură. Lăsăm totul deschis interpretării.

 „De aceea constat că atât de mulți oameni comentează serialul, încercând să-și dea seama și să înțeleagă ce înseamnă. Dezvolți un fel de comunitate care urmărește serialul, dar care se și adună și încearcă să-și dea seama singuri de intrigă. Cred că este foarte tare când vezi oameni vorbind despre serialul tău online.”

Cât despre întrebarea dacă o vom vedea pe Sue în episoadele următoare, Algar ne tachinează: „va trebui să așteptați și să vedeți.”

Sam Warner, Digital Spy, 3 martie