William Hurt, laureat cu Oscar pentru Kiss of the Spider Woman, care a jucat adesea un intelectual liniștit în rolurile de la începutul carierei, dar mai apoi a primit roluri mai ostentative în filme SF și Marvel, a murit de cancer, cu o săptămână înainte de a împlini 72 de ani.

William Hurt
William Hurt

Hurt a avut trei nominalizări consecutive la premiile Oscar pentru Cel mai bun actor la mijlocul anilor 1980, pentru Kiss of the Spider Woman (1985) – pentru care a câștigat, de asemenea, premiul pentru Cel mai bun actor la BAFTA și la Festivalul de Film de la Cannes; Copiii unui Dumnezeu mai mic (Children of a Lesser God) (1986) și Știri de televiziune (Broadcast News) (1987). Mai târziu, el a obținut o nominalizare Oscar pentru interpretare în rol secundar pentru Umbrele trecutului (A History of Violence).

El a obținut și nominalizări la premiile Emmy pentru Hazardul moral (Too Big to Fail) în 2011 și Daune și interese (Damages) în 2009.

Hurt a fost, de asemenea, un actor de scenă activ în anii 1980, a apărut în producții Off-Broadway și a primit prima sa nominalizare la premiul Tony, în 1985, pentru producția piesei Hurlyburly de pe Broadway.

Bruce Haring, Deadline, 13 martie