William Hurt, laureat cu Oscar pentru Kiss of the Spider Woman, care a jucat adesea un intelectual liniștit în rolurile de la începutul carierei, dar mai apoi a primit roluri mai ostentative în filme SF și Marvel, a murit de cancer, cu o săptămână înainte de a împlini 72 de ani.

Hurt a avut trei nominalizări consecutive la premiile Oscar pentru Cel mai bun actor la mijlocul anilor 1980, pentru Kiss of the Spider Woman (1985) – pentru care a câștigat, de asemenea, premiul pentru Cel mai bun actor la BAFTA și la Festivalul de Film de la Cannes; Copiii unui Dumnezeu mai mic (Children of a Lesser God) (1986) și Știri de televiziune (Broadcast News) (1987). Mai târziu, el a obținut o nominalizare Oscar pentru interpretare în rol secundar pentru Umbrele trecutului (A History of Violence).
El a obținut și nominalizări la premiile Emmy pentru Hazardul moral (Too Big to Fail) în 2011 și Daune și interese (Damages) în 2009.
Hurt a fost, de asemenea, un actor de scenă activ în anii 1980, a apărut în producții Off-Broadway și a primit prima sa nominalizare la premiul Tony, în 1985, pentru producția piesei Hurlyburly de pe Broadway.
Bruce Haring, Deadline, 13 martie
😥
LikeLike
R.I.P.
LikeLike
❤️
LikeLike
Prea devreme a plecat… însă, fiind vorba de cancer, pesemne moartea i-a venit ca o eliberare de suferință. Drum lin, William Hurt! 😦
LikeLike
❤️
LikeLiked by 1 person
Ce rau imi pare ca s-a dus si el… Avea, asa, un “aer de om blajin”…
R.I.P.
LikeLiked by 1 person
Exact, blajin e cuvântul. Și mie mi-a lăsat aceeași impresie.
LikeLiked by 1 person
I’m sorry about the news🖤
LikeLike
❤️
LikeLike
Mi-au plăcut mereu personajele lui, dar și persoana sa. Ar merita un Oscar pentru întreaga carieră, dacă se dă post-mortem.
LikeLike
Nu știu să se fi dat Oscaruri post mortem pentru întreaga carieră, dar sunt câțiva care au luat Oscar pentru ultimul rol pe care au apucat sa-l facă. Așa era să i se întâmple lui Chadwick Boseman anul trecut, dar i l-a suflat Anthony Hopkins.
LikeLiked by 1 person
Nu cu mult timp în urmă m-am “împiedicat” accidental de un scurt filmuleţ pe IMDb: In memoriam 2021. M-a lovit o imagine anume a unui actor cunoscut despre care nu ştiam că trecuse mai departe şi m-am cutremurat la derularea întregii liste. Acum se adaugă şi William Hurt, despre care am avut exact aceeaşi impresie ca tine şi Diana.
După vizionarea filmuleţului îmi venise o idee să “sap” în propria memorie – deja găurită – şi în cea a Internetului şi să aflu cîţi dintre actorii preferaţi ai trecutului au mai rămas cu noi, dar mi-am dat seama că asta mi-ar produce o tristeţe iremediabilă. Aşa că, atît pe cît se poate, aleg să-i revăd în floarea talentului lor, amintindu-mi măcar pentru scurtă vreme de propria tinereţe.
Odihnească-se în pace William Hurt şi toţi ceilalţi “plecaţi”!
LikeLike
Ce să spun? Și William Hurt și ceilalți vor trăi veșnic în amintirea noastră, a cinefililor.
LikeLike
Da, măcar ei au avantajul ăsta asupra noastră a celorlalţi din care de multe ori nu rămîne nici numele la două zile după ce am dat ortu’ popii. 😦
LikeLike