Vedeta și producătorul executiv al serialului The Last Days of Ptolemy Grey va fi onorat de Academie pentru cariera lui de zeci de ani. Jackson declară pentru THR că nu sunt prea multe de spus, „în afară de faptul că am făcut o mulțime de filme. Am vrut să fiu actor”.

Samuel L. Jackson (Foto: David Livinstron/ Getty Images)
Samuel L. Jackson (Foto: David Livinstron/ Getty Images)

Samuel L. Jackson spune că nu are o strategie de podium pentru Governors Awards din 25 martie, unde urmează să primească un Oscar onorific.

„Tot mi se spune ceva despre un discurs, dar nu știu ce vreau să fac: să stau acolo și să citesc ceva de pe un teleprompter sau pur și simplu să stau acolo, să văd ce simt în acel moment și să spun ce trebuie să spun”, a declarat actorul pentru The Hollywood Reporter, la premiera de la Westwood a noii serii limitate Apple TV+, The Last Days of Ptolemy Gray.

Lăsând la o parte discursurile pregătite, Jackson explică că nu are prea multe de spus, „în afară de faptul că am făcut o mulțime de filme. Am vrut să fiu actor, să distrez lumea. Nici nu știu dacă mi-am dorit să fiu vedetă de cinema, dar s-a întâmplat să apar în multe filme pe placul multor oameni. Și sper că m-am ridicat la înălțimea standardului de la Hollywood pentru animatori, să fac oamenii să vină la cinema, să vând niște bilete, să vând niște floricele și să-i fac pe oameni fericiți.”

Jackson, care va împărți podiumul cu ceilalți laureați cu un Oscar onorific – Elaine May și Liv Ullmann, a primit anterior o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea din filmul cult clasic al lui Quentin Tarantino din 1994, Pulp Fiction. În acel an, statueta i-a revenit lui Martin Landau, pentru Ed Wood. Într-un interviu recent, Jackson a glumit că „poate că ar fi trebuit să câștig unul” până acum, adăugând că „Oscarurile nu mută virgula de pe cecul tău. Contează să pui funduri pe locurile din sală și am făcut o treabă bună în acest sens.”

Chris Gardner, The Hollywood Reporter, 20 martie