Așteptarea Sezonului 2 al serialului Bridgerton de la Netflix s-a încheiat, în sfârșit, și este un moment dulce-amărui pentru creatorul serialului Chris Van Dusen, întrucât trece la noi proiecte, deși va rămâne producător executiv al serialului.

Van Dusen stă de vorbă cu Deadline despre cum familia Sharma pune lucrurile în mișcare în Londra din epoca Regenței, Lady Whistledown fiind mai vizibilă, modul în care Jane Austen a influențat sezonul și planurile lui de viitor.

Simone Ashley, Jonathan Bailey – Bridgerton, Sezonul 2 (Netflix)
Simone Ashley, Jonathan Bailey – Bridgerton, Sezonul 2 (Netflix)

În sezonul 2 există mai puțin sex, dar este totuși sexy. Ce a stat în spatele acestei decizii?
Chris Van Dusen: În acest sezon, ne-am îndreptat atenția către personajele noastre, Anthony și Kate. Este unul dintre lucrurile pe care le iubesc la serial, acela de a putea spune aceste povești de dragoste care încep și se încheie cu bine sezon după sezon și apoi de a mă concentra pe noi povești de dragoste și personaje noi și lumi noi. În ceea ce privește sexul, cred că acest sezon este incredibil de sexy. Spunem această poveste de dragoste tensionată, cu adevărat incitantă inamici-deveniți-iubiți și există multă tensiune sexuală pe ecran între Jonathan Bailey și Simone Ashley. Se acumulează și se acumulează până când ajungem la acel deznodământ cu adevărat mulțumitor. Sunt cu adevărat mândru de asta.

Abordarea noastră față de sex în serial rămâne aceeași: nu facem scene de sex de dragul de a face scene de sex. Niciodată. Toate au un scop narativ, toate împing povestea înainte. Scenele de sex din Sezonul 2 sunt la fel de senzuale și este cât se poate de posibil să-i ațâțe și să-i lase fără suflare pe telespectatori, ca și cele din Sezonul unu.

Prezența lui Jane Austen este evidentă în ambele sezoane. Anul acesta, Anthony a avut un întreg moment pleosc-în-lac-în-cămașa-albă, ca al lui Mr. Darcy de altădată. Având în vedere că-i o dramă de epocă, nu te poți abține?
Sunt un mare fan al tuturor adaptărilor Mândrie și prejudecată (Pride and Prejudice), în special a celei de la BBC din 1995, cu Colin Firth și cămașa lui albă. Acea imagine era întipărită în creierul meu de foarte mult timp și a ieșit clar pe pagină aici; este un mic omagiu.

Jonathan Bailey – Bridgerton (Foto: Liam Daniel/Netflix)
Jonathan Bailey – Bridgerton (Foto: Liam Daniel/Netflix)

Până în ultimele momente ale sezonului, este imposibil să nu speri că Regé-Jean Page va reveni în rolul Simon Bassett, Duce de Hastings, dar ne-a tras clapa. Ai încercat să-l aduci înapoi?
Regé a semnat pentru un sezon și acesta a fost planul de la început, să aducem pe altcineva în centrul atenției sezon după sezon. Regé este Ducele lui Bridgerton și va fi întotdeauna. Se fac referiri la el pe tot parcursul sezonului, chiar dacă nu îl vezi. Este încă acolo și face parte din această lume. Nu pleacă nicăieri.

Cum a fost să o aveți pe Daphne (Phoebe Dynevor) înapoi și să redea cât de mult a crescut ca personaj?
Îmi place mult de tot să lucrez cu Phoebe; Daphne a ei este atât de nuanțată și complexă. În primul sezon, relația dintre Daphne și Anthony a fost puțin combativă. Anthony se amesteca în treburile lui Daphne. Așa că sezonul acesta a fost atât de nostim să facem opusul, cu Daphne infiltrându-se în pățaniile lui Anthony de pe piața matrimonială. Ea a evoluat atât de mult de la primul sezon. Nu mai este domnișoara pură, inocentă, aruncată în vâltoarea măritișului. Este soție, mamă și soră. Este Ducesa și asta înseamnă putere și autoritate.

Ți-ar plăcea ca fetele Sharma să apară mai mult în sezoanele viitoare? Sau crezi că Kate ar putea dispărea ca Ducele?
Mi-ar plăcea să le văd în sezoanele viitoare. Cred că Simone Ashley, Charithra Chandran și Shelley Cann sunt un trio incredibil. Au adus atât de multe în lumea Bridgerton. Edwina, la sfârșitul sezonului, nu și-a găsit sortitul. Kate este acum Lady Bridgerton și capul familiei. Cred că ar fi o dinamică foarte interesantă de pus în scenă. De asemenea, aș dori să văd cum evoluează mariajul lui Kate și Anthony.

Bridgerton se descurcă atât de bine cu seratele impozante încât a fost păcat că nu am putut vedea nunta lui Kate și Anthony.
Există o nuntă la jumătatea parcursului și se transformă într-o mică secvență fantasy în episodul 6. Iar la sfârșit, avem acest moment foarte intens cu Anthony și Kate singuri în capelă, doar ei doi, și acolo au primul sărut plin de ardoare. De fapt, asta este nunta. Este un moment atât de frumos și captivant și emoționant pentru ei, încât pur și simplu nu mai era loc de altceva. Cred că până la sfârșitul sezonului i-am adus la o stare de „și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți” cât se poate de satisfăcătoare, așa că atunci când sărim înainte în timp și îi vedem din nou, sunt fericiți în căsnicie. Parcursul lor este complet în acel moment.

Mulțumită Reginei, Eloise este motivată să dea de urmele lui Lady Whistledown, iar rezultatul a fost cutremurător. Ce ne poți spune despre acea decizie?
Eloise era pe urmele lui Lady Whistledown, iar acel moment în care își dă seama la balul Featherington, privirea de pe chipul Claudiei Jessie este unul dintre momentele mele preferate din tot serialul. Când ea pune totul cap la cap, Penelope și Eloise au această conversație cu adevărat intensă și dureroasă între ele și este dur. Acea confruntare se cocea de mult timp.

Nicola Coughlan, Claudia Jessie, Bridgerton Sezonul 2 (Netflix)
Nicola Coughlan, Claudia Jessie, Bridgerton Sezonul 2 (Netflix)

La sfârșitul sezonului, Penelope a pierdut totul. Și-a pierdut cea mai bună prietenă. L-a pierdut pe Colin (Luke Newton), de care era îndrăgostită. Și-a pierdut alter ego-ul. A fost cu adevărat fascinant pentru mine să-mi dau seama ce va face în continuare, ceea ce dezvăluim în ultimele momente din episodul final.

Ai discutat cu Jess Brownell, care va prelua Bridgerton, despre sezonul 3?
Bridgerton este un proiect de care voi fi mereu extrem de mândru, a fost o experiență incredibilă. Am muncit mult în aceste prime două sezoane, creând toate aceste personaje pentru sezoanele viitoare. Planul meu a fost dintotdeauna să ne ocupăm de fiecare frate Bridgerton, de toți cei opt. Îmi doresc ca serialul să ofere iubire și povești de dragoste fiecăruia dintre ei. Cred că am reușit să fac asta și să configurez toate acestea în așa fel încât să asigur succesul viitor al serialului. Cred că scopul oricărui creator este să creeze personaje care pot susține viața unui serial. Și în acest caz, am reușit să creez personaje care pot susține o întreagă franciză, mai multe serii precum cea cu Regina Charlotte. Fără îndoială sunt curios să văd încotro se îndreaptă serialul.

Rosy Cordero, Deadline, 25 martie