Update 31 martie: Premiile Razzie, mereu sarcastice, și-au retras categoria specială pentru cea mai proastă interpretare a lui Bruce Willis, a cărui retragere din actorie din cauza diagnosticului de afazie a fost anunțată miercuri.

„După multe dezbateri și considerație, Premiile Razzie au luat decizia de a anula Zmeura de aur acordată lui Bruce Willis, datorită diagnosticului său, recent dat publicității”, spune o declarație a co-fondatorilor Premiilor Razzie, John Wilson și Mo Murphy. „Dacă starea medicală a cuiva este un factor în luarea deciziilor și/sau interpretarea sa, recunoaștem că nu este adecvat să îi oferim o Zmeură de Aur.”

Diana the Musical, mult-batjocorita poveste a vieții Dianei, Prințesa de Wales, a luat cele mai multe premii Zmeura de Aur, anul acesta.

Zmeura de Aur
Zmeura de Aur

Spectacolul, a cărui versiune filmată a fost difuzată la Netflix, a obținut cinci premii la Zmeura de Aur de anul acesta, inclusiv cel mai prost film, cea mai proasta actriță în rol principal pentru Jeanna de Waal, cel mai prost regizor, cea mai proastă actriță în rol secundar și cel mai prost scenariu. Fusese nominalizat la nouă categorii în total.

De asemenea, Zmeuricile l-au desemnat pe starul baschetbalist LeBron James cel mai prost actor pentru Space Jam: A New Legacy, precum și parte a celui mai prost cuplu de pe ecran, titlul complet al acelui premiu fiind „James și orice personaj de desene animate Warner (sau produs WarnerMedia) pe care-l driblează”. Space Jam: A New Legacy a primit și premiul pentru cel mai prost remake, imitație sau continuare.

Jared Leto, pe care unii îl văzuseră eligibil pentru o nominalizare la Oscar pentru rolul din Casa Gucci (House of Gucci), a câștigat în schimb o Zmeurică anul acesta, pentru cel mai prost actor în rol secundar.

Organizatorii Zmeura de Aur își descriu premiile drept „vărul urât al Oscarurilor”.

Iată lista dezonorantă a laureaților:

Worst Picture

“Diana the Musical”

Worst Director

Christopher Ashley – “Diana the Musical”

Worst Actor

LeBron James – “Space Jam: A New Legacy”

Worst Actress

Jeanna de Waal – “Diana the Musical”

Worst Supporting Actor

Jared Leto – “House of Gucci”

Worst Supporting Actress

Judy Kaye – “Diana the Musical”

Worst Performance by Bruce Willis in a 2021 Movie (Special Category)

Bruce Willis / Cosmic Sin

Worst Screen Combo

LeBron James & any Warner cartoon character (or Time-Warner product) he dribbles on – “Space Jam: A New Legacy”

Worst Prequel, Remake, Rip-off or Sequel

“Space Jam: A New Legacy”

Worst Screenplay

“Diana the Musical”

Caroline Frost, Deadline, 26 martie