Chloé Zhao, Emerald Fennell și Regina King au făcut istorie la categoria Cel mai bun regizor când s-au anunțat nominalizările la Globul de Aur, miercuri 3 februarie. Aceasta este prima oară când s-a întâmplat ca trei femei să fie nominalizate pentru regie, în același an.

Chloé Zhao, Regina King, Emerald Fennell  (Getty Images)
Chloé Zhao, Regina King, Emerald Fennell (Getty Images)

De fapt, niciodată n-au fost nominalizate două regizoare, în același an. Barbra Streisand și Kathryn Bigelow au fost nominalizate de două ori, fiecare. Lor li se alătură Jane Campion, Sofia Coppola și Ava DuVernay, fiecare cu câte o nominalizare.

Anunțul de miercuri marchează, de asemenea, a 6-a oară când categoria are un nominalizat de culoare (Spike Lee a fost nominalizat de două ori, iar ceilalți sunt: Steve McQueen, Ava DuVernay și Barry Jenkins.) Este, de asemenea, a 7-a oară când categoria are un nominalizat asiatic (nominalizații anteriori îi includ pe: Bong Joon Ho, Shekhar Kapur și Ang Lee, de patru ori).

Zhao a fost nominalizată pentru filmul ei Nomadland, în timp ce King a primit nominalizarea pentru One Night in Miami, iar Fennell pentru Promising Young Woman. Nomadland a fost, de asemenea, nominalizat pentru Cel mai bun film dramă și pentru actrița din rolul principal Frances McDormand, în timp ce One Night in Miami a fost nominalizat la categoriile Cel mai bun actor în rol secundar (Leslie Odom Jr.) și Cel mai bun cântec original. Promising Young Woman a fost, de asemenea, nominalizat la Cel mai bun scenariu, Cel mai bun film dramă și Cea mai bună actriță (Carey Mulligan).

Beatrice Verhoeven, The Wrap, 3 februarie