„Cred că ar fi interesant să le vezi pe aceste două femei împreună într-o încăpere”, spune actrița. „Nu cred că s-ar plăcea prea mult una pe alta”.

Rosamund Pike (Foto: Seacia Pavao / Netflix; Merrick Morton/20th Century Studios)
Rosamund Pike (Foto: Seacia Pavao / Netflix; Merrick Morton/20th Century Studios)

Rosamund Pike știe că paralelele între personajele sale din Chiar îmi pasă (I Care a Lot) și Fata dispărută (Gone Girl) sunt inevitabile și le încurajează.

În Chiar îmi pasă, care a avut premierea vineri la Netflix, actrița britanică o interpretează pe Marla Grayson, un curator legal feroce și viclean, care a pus la cale o escrocherie profitabilă pe seama clienților vârstnici, alături de partenera ei, Fran (Eiza Gonzalez). În Fata dispărută, Pike a jucat-o pe Amy Dunne, o soție înșelată, fără scrupule, care își orchestrează propria moarte și-i înscenează crima soțului infidel.

Pentru oricine a văzut cele două filme, paralelele dintre doamnele intrigante sunt evidente, iar Pike mărturisește că i-a făcut plăcere să revină la acest gen de rol. „Cu siguranță mi-a plăcut să mă întorc la stadiul în care să mă pot bucura de șocarea oamenilor într-un mod sumbru și oarecum satiric”, spune ea pentru EW. „Cred că ar fi interesant să le vezi pe aceste două femei împreună într-o încăpere”. „Nu cred că s-ar plăcea una pe alta prea mult”.

Citește și: Chiar îmi pasă: Oare o tunsoare ca a Marlei îți dă superputeri?!

În ceea ce-o privește pe Rosamund Pike, în primul rând personajele au în comun inteligența. „Cred că inteligența este foarte sexy și seducătoare, chiar dacă este folosită pentru scopuri îndoielnice, așa cum am descoperit și în legătură cu Amy Dunne”, spune ea despre rolul ei din Fata dispărută.

Desigur, există diferențe cheie între metodele lor. Amy este „un alt tip de planificator”, spune Pike. “Amy este foarte strategică și pune totul la cale cu luni în avans, este meticuloasă la sânge, iar Marla este mai mult o persoană descurcăreață. Mai curând prinde oportunitatea din zbor și, de fapt, este o creatură mai realistă. Poate fi prinsă între ciocan și nicovală, dar reușește cumva să găsească o portiță de scăpare. Amy este un alt tip de persoană, dar sunt amândouă foarte inteligente și capabile să păcălească oameni nevinovați.”

La fel ca și în cazul lui Amy, Pike spune că Marla este un personaj despre care a știut că poate să-l abordeze cu aplomb și să-și conducă publicul într-un fel de  montagnes russes nebunesc. „Cred că este un loc foarte conflictual în care să conduci spectatorul”, reflectează ea. „Este întotdeauna foarte plăcut să urmărești pe cineva care se pricepe la ceva, iar Marla este foarte, foarte bună la schema ei. Doar că-i o schemă pe care n-o putem aproba cu adevărat și totuși o urmărim cu interes, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă nu cumva integritatea noastră etică sau morală s-a dus pe apa Sâmbetei.”

Când Fata dispărută, adaptarea best-seller-ului lui Gillian Flynn, a ajuns în cinematografe în 2014, a avut un succes critic și comercial. A fost, de asemenea, un moment major pentru Pike, care a obținut o serie de nominalizări pentru cea mai bună actriță, inclusiv la premiile Oscar, BAFTA, Globurile de Aur și Premiile SAG. Ea speră că noul ei film va mai avea un punct comun important cu cel anterior. „Fata dispărută a fost probabil cel mai semnificativ film din care am făcut parte, despre care știam că adulții vor dori să-l vadă la cinematograf, imediat după ce a fost lansat și va deveni un subiect de conversație”, spune ea. „Dacă [I Care a Lot] ar deveni un film care să aprindă la fel imaginația publicului, ar fi minunat”.

Lauren Huff, Entertainment Weekly, 22 februarie