După 80 de ani, Tom și Jerry sunt încă în formă maximă.

Acesta este lucrul foarte bun pe care îl putem despre cea mai recentă readucere pe marele ecran a legendarelor superstaruri de desene animate Hanna-Barbera, Tom și Jerry. care acum sunt cap de afiș pentru primul lor film hibrid de acțiune live / animație. S-ar putea să nu atingă culmile gloriei lui Cine vrea pielea lui Roger Rabbit? (Who Framed Roger Rabbit) în acest subgen de animație, dar filmul oferă comedia burlescă și hohotele de râs așteptate, datorită poznelor caricatural-violente ale personajelor sale principale – chiar dacă nu jocului superficial al oamenilor angajați în această aventură.

Actorii care joacă pe lângă ei doar speră să ne atragă atenția în același mod. Cel mai bun lucru pe care l-a făcut povestea în sine a fost să rămână fidelă aspectului și stilului a ceea ce Bill Hanna și Joe Barbera au creat în urmă cu opt decenii, folosind animație 2D, trasată manual, pentru a transmite adevărata senzație de desen animat. Aceste staruri din epoca de aur a cinematografiei cu siguranță nu par să fi primit un lifting generat de computer, slavă Domnului, iar integrarea lor în scenele de acțiune live este perfectă și foarte antrenantă. Filmul oferă ocazia grozavă pentru prezentarea celor doi unei noi generații, dacă nu au devorat deja T&J sub alte forme, precum și o frumoasă călătorie nostalgică pentru părinții lor.

Din punctul de vedere al intrigii, lumina reflectoarelor scaldă Royal Gate, un hotel elegant din New York, care se pregătește să găzduiască cea mai importantă nuntă din ultimii ani – ceremonia nupțială cu aromă de Bollywood a vedetelor pe rețelele de socializare ale elitei din Manhattan: Ben (Colin Jost) și Preeta (Pallavi Sharda) . Ben vrea o ceremonie fastuoasă pentru viitoarea lui mireasă din India, în timp ce ea ar prefera ceva restrâns. Pe măsură ce filmul continuă, vedem că el are câștig de cauză, aducând doi elefanți mari, un tigru și alte echipamente; cu alte cuvinte: o rețetă pentru dezastru.

Între timp, personalul hotelului condus de managerul Dubros (Rob Delaney) și directorul său de evenimente Terrence (Michael Peña) vor ca totul să decurgă fără probleme, când intră în scenă Kayla (Chloë Grace Moretz), o tânără care trebuia să aducă CV-ul altcuiva, dar care, în ultimul moment, îl prezintă drept al ei. Nu are experiență, dar primește slujba cu această impostură, trezind imediat suspiciunile lui Terrence, care o vede ca pe o persoană care-i încalcă teritoriul. Adevărata problemă, însă, este că un șoarece (Jerry) își face de cap în hotel și trebuie prins înainte de ceremonie, dar, până una alta, reușește să-i păcălească pe toți membrii personalului. Înainte de a ajunge la hotel, Jerry are o altercație – ca de obicei – cu un motan potlogar (Tom), pianist de jazz, în Central Park. Evident, totul se transformă într-un dezastru, dar Jerry o ia la goană și se îndreaptă spre hotel, în căutarea unei ascunzători. Nu peste mult timp, apare și Tom și, cu sprijinul lui Kayla, obține un loc de muncă ca motanul potrivit care să-l prindă pe acest șoarece și să salveze situația.

Urmează năzbâtii frenetice, care-l implică și pe Chef Jackie (Ken Jeong) și alți membri ai personalului, inclusiv barmanul  amabil (Jordan Bolger). Ah, și mai este un bulldog șiret, Spike, care sta la hotel cu cuplul logodit, precum și o felină drăguță aparținând Preetei. Un porumbel rapper (căruia îi dă voce Story) și o grămadă de pisici vagaboande conduse de Butch completează distribuția creaturilor în rol secundar. Filmul este o aventură inofensivă livrată în stil nebunesc și este plăcut să-i revedem pe Tom și Jerry pe marele ecran și, din fericire, fără să vorbească. Fără îndoială, nu este nevoie să vorbească. La fel ca adevăratele staruri de cinema, ei spun totul prin gesturi și mimică.

Pete Hammond, Deadline, 26 februarie