Tom Holland va schimba costumul lui Spider-Man cu o pereche de pantofi de dans pentru a-l interpreta pe Fred Astaire într-un nou film biografic produs de  Sony. Tânărul de 25 de ani a confirmat oficial duminică, că îl va interpreta pe legendarul actor, dansator și cântăreț.

Foto: Joel C Ryan/Invision/AP | Everett Collection

Într-un profil recent pentru GQ, producătoarea nominalizată la Oscar, Amy Pascal, a sugerat că l-ar vrea pe Holland pentru rolul lui Astaire în viitorul film, precum și pentru o altă trilogie de filme „Spider-Man”.

Iar în timpul unui interviu acordat AP, la un eveniment de promovare al viitorului Omul păianjen: Nici un drum spre casă (Spider-Man: No Way Home), Holland a confirmat că va intra în pantofii de dans ai lui Astaire pentru proiectul care este, încă, în fază incipientă.

Vestea că Holland va prelua personajul legendarului artist nu este o surpriză foarte mare, având în vedere propriul său trecut ca dansator. Holland și-a început cariera de actor pe scena londoneză, jucând rolul principal în Billy Elliot the Musical pe scena West End, din 2008 până în 2010.

Apoi mai este clipul acum viral al lui Holland de la „Lip Sync Battle” din 2017, unde a cântat și a dansat pe o combinație de „Singin’ in the Rain” și „Umbrella” a Rihannei. Sigur, acest număr a fost interpretat de Gene Kelly în musicalul din 1952, dar cu siguranță a demonstrat că abilitățile de dans ale lui Holland sunt de netăgăduit. Pentru Patricia, singura persoană de pe planetă care n-a văzut faimosul clip:

Considerat drept unul dintre cei mai mari dansatori ai tuturor timpurilor, Astaire a jucat în peste 30 de musicaluri pe marele ecran, pe lângă cariera lui pe scenele de pe Broadway și West End, de-a lungul unei cariere de șapte decenii. Astaire este de obicei amintit alături de Ginger Rogers, care a jucat cu el în mai multe filme, inclusiv în clasicele Timpul dansului (Swing Time), Divorțul vesel (The Gay Divorcee) și Piccolino (Top Hat).

Filmul cu Holland nu este singurul proiect Fred Astaire în lucru în acest moment. Jamie Bell (care a interpretat rolul lui Billy Elliot în filmul nominalizat la Oscar din 2000) îl va juca pe Astaire alături de Ginger Rogers în interpretarea lui Margaret Qualley, într-un viitor film al Amazon Studios și Automatik.

Până când va sosi timpul să intre în pielea lui Astaire, Holland este ocupat cu promovarea ultimului său rol ca Peter Parker în Omul păianjen: Niciun drum spre casă, care debutează în cinematografe pe 17 decembrie.

Angelique Jackson, Variety, 5 decembrie