Atenție! Articolul conține spoilere legate de serialul Netflix Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră

Cameoul neașteptat al lui Glenn Close în Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră (The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window) a fost o surpriză și pentru actriță.

“M-au abordat din senin. Și eram în LA, ceea ce este rar. Am avut suficient timp în program să filmez. Așa că am spus: de ce nu? Sună distractiv”, povestește ea pentru EW.

Distracție, într-adevăr. Rolul îi cere actriței de opt ori nominalizată la Oscar, să interpreteze, la final, o femeie misterioasă, fără nume, care stă alături de Anna (Kristen Bell) într-un zbor cu destinația New York. Personajul lui Close spune pe un ton sinistru că voiajul ei este pentru „afaceri”, iar Anna, care în sfârșit pare să-și fi pus viața în ordine, adoarme mulțumită. Când se trezește ceva mai târziu, scaunul de lângă ea este gol. Se duce la toaletă și găsește personajul lui Close mort, cu falca căzută și un firișor de sânge curgându-i din ureche, dar după ce alertează echipajul, găsesc baia goală, iar însoțitorul de zbor o asigură pe Anna că n-a fost nimeni pe locul de lângă ea.

Close, care spune că și-a dorit foarte mult să lucreze cu Bell – „Cred că este grozavă și are un simț al umorului formidabil și este implicată în filantropie”, explică ea – a avut o singură cerere înainte de a semna pentru rol: „Să port mănuși și să arăt fabulos”, povestește ea râzând. Ținuta finală, de mai jos, a fost în mod clar un succes, iar Close a păstrat costumul după filmare.

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window Glenn Close  CR: Netflix
Glenn Close – Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră (Netflix)

În ceea ce privește personajul în sine și care era „afacerea” ei misterioasă din New York, Close spune că știa doar că este „elegantă” și implicată în „ceva sinistru”. „Imaginația mea ar putea-o lua razna, dar cred că au vrut să pară puțin sinistră și [să fie] succintă și la obiect”, spune ea, adăugând: „nu a vrut sub nici o formă să lege o conversație.”

Într-un interviu anterior cu EW, creatorii serialului Rachel Ramras, Hugh Davidson și Larry Dorf au spus că își doreau pentru rol „o actriță care să fi jucat în filme de genul acesta, un fel de mama răutăților”, iar pentru ei asta însemna starul din Fatal Attraction și Lama zimțată (Jagged Edge).

„Nu știu dacă am auzit asta”, răspunde Close când este întrebată despre asta. „Dar cu siguranță, dacă vin pe ecran cu o anumită atitudine, oamenii se așteaptă întotdeauna să fiu cea rea. Rămâi cu o anumită reputație dacă joci într-un anumit fel, iar oamenii își spun: ‘Ahhh, o să se întâmple ceva rău.’ Am jucat rolul unor femei pe care oamenii le consideră cu adevărat malefice. Dar pentru mine, doar  Cruella [din 101 dalmațieni] este cu adevărat malefică.”

Ea continuă râzând: „Toate celelalte au o poveste, cu excepția acestei femei misterioase. Povestea ei de fundal este un mister chiar și pentru mine”. La fel ca biata Anna în ultimele secunde din Femeia din casa de vizavi de fata de la fereastră, se pare că va trebui să continuăm să ne dăm cu părerea… deocamdată, cel puțin.

Lauren Huff, Entertainment Weekly, 1 februarie

Advertisement