Președintele Disney, Bob Iger, a marcat vacanța de Ziua Recunoștinței, permițând ca blockbuster-ul Star Wars: Skywalker – Ascensiunea (Star Wars: The Rise of Skywalker) să fie difuzat cu trei săptămâni mai devreme față de data premierei, pentru un fan „Star Wars” grav bolnav, de la Rowans Hospice din Hampshire, Anglia. Centrul medical a confirmat că pacientul și fiul său au urmărit Skywalker – Ascensiunea pe 29 noiembrie 2019. Iger a scris pe social media că studioul Disney a fost „bucuros să poată difuza filmul mai devreme”, adăugând: „Fie ca forța să fie cu tine și cu noi toți”.

Star Wars: Skywalker – Ascensiunea

Rowans Hospice a emis o declarație în numele pacientului, care a decis să rămână anonim. „Vreau doar să mulțumesc din tot sufletul tuturor celor care au făcut posibil acest lucru”, a spus pacientul. „În timpul acestei perioade dificile în care ne aflăm, ne-ați ajutat să avem niște amintiri minunate și ați adus bucurie familiei mele. Sunt un mare fan al „Războiului Stelelor”, iar situația în care mă aflu este complet îngrozitoare. În plus, am crezut că nu voi apuca să văd filmul pe care îl așteptam din 1977. Încă nu-mi vine să cred. Singurul mod în care pot să descriu ceea ce simt este să vă spun că acesta trebuie să fie sentimentul care te încearcă când ți se spune că ai câștigat un milion de lire sterline.”

Disney a mai permis fanilor „Star Wars” bolnavi să vizioneze noi filme din franciză înainte de lansare. Daniel Fleetwood, care suferea de o formă agresivă de cancer pulmonar, a vizionat, în mod memorabil, o versiune neterminată a Star Wars: The Force Awakens în octombrie 2015. Fleetwood a murit în luna următoare, înainte de lansarea în cinematografe a The Force Awakens.

Star Wars: Skywalker – Ascensiunea va fi distribuit în cinematografele din Romania de Forum Film Romania, pe data de 20 decembrie.

Articol apărut în IndieWire