Un grup de absolvenți începe stagiatura la banca de investiții Pierpoint & Co. Dar cine va fi norocosul care să obțină un loc de muncă definitiv?

Nu-i simplu să faci sexy domeniul impenetrabil al serviciilor financiare, dar Lumea financiară (Industry), noul serial de la HBO, reușește cu ușurință. Serialul inteligent al foștilor bancheri Konrad Kay și Mickey Down îi urmărește pe stagiarii proaspăt absolvenți, de la o bancă de investiții, în timp ce încearcă să câștige suportul șefilor și al clienților, pentru a-și asigura o poziție permanentă cât mai bună, în cadrul băncii. Serialul își extrage ADN-ul din multe alte lucruri – de la Skins la This Life și la Rețeaua de socializare (The Social Network) – dar evocă strălucit atât un mediu străin, inospitalier (etajul de tranzacționare al băncii), cât și entuziasmul și incertitudinea începerii unui prim loc de muncă adecvat, cu toate speranța, stresul și oportunitățile pe care le oferă.

Lumea financiară (HBO)

Serialul se învârte în jurul unui grup de stagiari care se zbat pentru întâietate la banca de investiții londoneză Pierpoint & Co. Îi avem pe Robert (Harry Lawter), un băiat bancher tipic; Yasmin (Marisa Abela), o fată bogată, aflată sub presiunea familiei să facă mai mult decât să aducă prânzul; Gus (David Jonsson), care este „vioara a treia în viața mamei sale, alături de Iisus Hristos și Margaret Thatcher” și plănuiește să ajungă prim-ministru până la vârsta de 55 de ani; Hari (Nabhaan Rizwan), care răspunde la presiunea locului de muncă, mutându-se la birou; și Harper (Myha’la Herrold, grozavă în rol), personajul central nominal al serialului, o absolventă americană care vine la Londra cu o minte brici, dar cu o grămadă de calificări dubioase.

Primul episod al serialului a fost regizat de Lena Dunham, iar Lumea financiară, în ansamblu, are trăsăturile distinctive ale celor mai bune creații ale ei: tineri care încearcă să fie pe picioarele lor în lume, multă nuditate, subiecte controversate (este minunat pe partea politicii de gen și identitate la locul de muncă) și cultura pop (așteptați conversația despre prietenii din The Devil Wears Prada). Scenele de la locul de muncă, pline de jargon financiar de neînțeles, transmit o presiune tangibilă (episodul 4 se concentrează pe încercările lui Harper de a repara o greșeală care costă o avere), în timp ce absolvenții se luptă să se ridice la înălțimea mentorilor lor (Ken Leung în rolul lui Eric, șeful lui Harper, care administrează înțelepciune în timp ce vântură o bâtă de baseball, este remarcabil).

Așa cum vă puteți imagina, într-un astfel de mediu de oală sub presiune, gașca stagiarilor trebuie să se relaxeze și avem parte de scene abundente de hedonism, care scot la lumină legături interesante între membrii grupului; Gus are o relație ascunsă înduioșătoare cu un coleg care este căsătorit; Harper și Yas se mută împreună, în timp ce încă sunt rivali la locul de muncă; iar Yas și Robert au o relație gen ”o vor face… sau nu” care rivalizează cu relația dintre Anna și Miles din This Life, dar cu o latură perversă. Uneori, serialul este puțin forțat în încercarea lui de a părea ultimul răcnet, dar, în general, Lumea financiară este divertisment proaspăt, în ritm rapid. Investiți cu încredere.

Lumea financiară este un cocktail vioi, efervescent, de droguri, sex, politică de birou și dialog brici, toate interpretate de o distribuție tânără, antrenantă. Rezultatul este mult mai captivant decât orice care se referă la capital de investiție are dreptul să fie.

Ian Freer, Empire, 10 noiembrie

Lumea financiară a avut premiera pe 10 noiembrie la HBO.