Primele imagini cu Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence din comedia plină de vedete Don’t Look Up a lui Adam McKay au sosit odată cu clipul-reclamă Netflix pentru filmele din 2021. Videoclipul de două minute și jumătate prezintă în premieră imagini dintr-o grămadă de titluri proeminente, programate să fie difuzate la  Netflix în următoarele 12 luni, de la Don’t Look Up la Army of the Dead  a lui  Zack Snyder, Bruised  regizat de Halle Berry, tick, tick… BOOM! al lui Lin-Manuel Miranda și noile filme de acțiune cu Chris Hemsworth (Escape from the Spiderhead) și Jason Momoa (Sweet Girl).

Netflix a avut în 2020, candidați importanți la Oscar (Mank regizat de David Fincher și Frăția celor cinci – Da 5 Bloods al lui Spike Lee, printre altele) și blockbustere-record pentru platformele de streaming (Operațiunea de recuperareExtraction cu Hemsworth deține recordul pentru cel mai de succes debut al unui film original Netflix, cu 99 de milioane de vizualizări), dar lista din 2021 pare să conțină titluri care să depășească acest record. Videoclipul începe cu Dwayne Johnson, Gal Gadot și Ryan Reynolds care își anunță filmul epic de spionaj Red Notice, care va fi, fără îndoială, una dintre cele mai mari atracții ale Netflix în 2021.

Dwayne Johnson, Jennifer Lawrence, Lin-Manuel Miranda (Foto: AP/Shayan Asgharnia)
Dwayne Johnson, Jennifer Lawrence, Lin-Manuel Miranda (Foto: AP/Shayan Asgharnia)

După Red Notice, urmează primele imagini ale filmului western cu Jonathan Majors și Idris Elba The Harder They Fall (Elba apare și în filmul achiziționat de Netflix de la TIFF, Concrete Cowboys); comedia Thunder Force în care Melissa McCarthy și Octavia Spencer au roluri de super-eroine; debutul regizoral al lui Halle Berry Bruised și tick, tick… BOOM!, adaptarea muzicală a lui Lin-Manuel Miranda, cu Andrew Garfield în rol principal. Primele imagini din epopeea-zombie a lui Zack Snyder Army of the Dead îi prezintă pe membrii distribuției Dave Bautista și Raul Castillo înarmați cu niște arme strașnice.

În timp ce reclama filmelor 2021 de la Netflix este plină de imagini în premieră, nestemata coroanei este filmul-fenomen Don’t Look Up cu DiCaprio și Lawrence. Este un clip scurt, dar poziționându-l la finalul reclamei, Netflix știe că este de departe cel mai important titlu de pe listă. Colaborarea cu doi dintre cei mai îndrăgiți actori de pe planetă este o reușită în sine, dar distribuția Don’t Look Up îi include și pe Cate Blanchett, Jonah Hill, Meryl Streep, Rob Morgan, Himesh Patel, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Matthew Perry și Tomer Sisley. McKay a scris scenariul și regizează așa cum a făcut și pentru Vice.

Netflix nu are încă o dată de lansare pentru Don’t Look Up. Sinopsisul oficial anunță că filmul „spune povestea a doi astronomi necunoscuți, care trebuie să participe la un gigantic turneu media, pentru a avertiza omenirea despre o cometă care se apropie și care va distruge planeta Pământ”. Iată clipul-reclamă al filmelor Netflix 2021:

Zack Sharf, IndieWire, 12 ianuarie